750 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO!
Kategoriler
Markalar
Fiyat Aralığı
69 Ürün

Probiyotik Nedir?

Probiyotikler, sindirim sistemimizin dostu olarak bilinen canlı mikroorganizmalardır. Genellikle bakteri ve maya türlerinden oluşurlar ve sindirim sistemi sağlığımızı desteklerler. Bağırsaklarımızdaki doğal flora için gerekli olan yararlı bakterilerin birçoğunu içerirler. Bu bakteriler, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunurken, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücudumuzu hastalıklara karşı korur. Probiyotikler, genellikle doğal gıdalarda bulunurlar ve aynı zamanda takviye formunda da temin edilebilirler.

 

Probiyotiklerin Faydaları Nelerdir?

Probiyotikler, sindirim sistemi sağlığına olan olumlu etkileriyle bilinirler. Bu yararlar arasında sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlama, bağışıklık sisteminin desteklenmesi, sindirim rahatsızlıklarının hafifletilmesi ve hatta ruh halinin iyileştirilmesi gibi çeşitli önemli noktalar bulunur. Probiyotiklerin sağladığı bazı temel faydalar :

Sindirim Sisteminin Düzenlenmesi: Probiyotikler, bağırsak florasının dengesini koruyarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sindirim rahatsızlıklarını azaltabilir ve sindirim sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirme: Bağırsaklarımız, bağışıklık sisteminin önemli bir parçasını oluşturur. Sağlıklı bir bağırsak florası, vücudun mikroplara ve hastalıklara karşı korunmasına yardımcı olabilir.

Sindirim Rahatsızlıklarının Azaltılması: Probiyotikler, kabızlık, ishal, gaz ve şişkinlik gibi sindirim rahatsızlıklarını hafifletebilirler. Sindirim sistemi üzerinde anti-inflamatuar etkileri ile iltihabı azaltabilirler.

Ruh Halinin İyileştirilmesi: Sindirim sistemi ile beyin arasındaki güçlü bağlantıya dayanarak, probiyotiklerin ruh halini ve duygusal sağlığı iyileştirebileceği öne sürülmektedir. Mutluluk hormonu olan serotonin'in büyük bir kısmı -%95- bağırsaklarda üretildiğinden, probiyotiklerin ruh halini olumlu yönde etkileyebileceği düşünülmektedir.

  1. Sindirim sisteminin işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi bağırsaklardaki bakteri dengesi sayesinde mümkündür. Probiyotikler de bağırsaklardaki yararlı bakterilerin korunmasına yardımcı olarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktadır. Probiyotikler bağışıklık sisteminin dengelenmesine de katkıda bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini mikroorganizmalara karşı korur ve hastalıklarla savaşılması konusunda bağışıklık sistemine destek verir.

Probiyotikler Nasıl Kullanılmalıdır?

En iyi probiyotikler toz ya da kapsül halinde çeşitli formlarda satılmaktadır. Alınması gereken miktar her probiyotiğe göre değişmektedir. Fakat genel olarak günde bir doz halinde alınması gerekmektedir. Tablet olanlar su ile birlikte alınırken toz halinde olan probiyotikler yemeklerin içine dökülerek tüketilmelidir.

Hangi Besinlerde Probiyotik Bulunur?

Probiyotikler doğal yiyeceklerde de bulunmaktadır. Yoğurt, kefir, lahana turşusu, salatalık turşusu, boza, tarhana ve peynir gibi gıdalarda bol miktarda probiyotik bulunmaktadır. Doğal gıda seçenekleri az olduğu için tüketiciler probiyotik takviyelerine başvurmaktadır.

En İyi Probiyotik Markası ?

En iyi probiyotik markası olarak Velavit, Bactoblis, Solgar, Bibac-D3, Enterogermina, Biodesis, Dermoskin, Duobalance, Abdi İbrahim, Assos, iHealth, Kaleidon, NBL, New Life, Ntbiotic, Ocean, Orzax, Probien, Sandoz, Wellcare, Biocodex, Neptune, Decottopia, Naturopathıca, Nestle, Nutraxin, Simbiyol ve Zade Vital sıralabilir.

Bu markaların sunmuş olduğu probiyotik takviyeleri sindirim sistemi dengesini korumaya yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendiri ve genel sağlığı destekler.