Etkili Bir Makyaj Nasıl Yapılır?

Kadınlar kendilerini en özgür ve en güvenli hissettikleri şekilde ifade etmeyi severler ve bu ifade biçimlerinden en trend olanı elbette makyaj yapmaktır. Yüze yakışan, çarpıcı ve etkili bir makyaj yapabilmek için dikkat edilmesi gereken belli başlı konular bulunmaktadır. İlk olarak ciltte sırıtmayacak, ton uyumu içeren kapatıcı veya fondöten tercih edilmelidir. Yüze uygulandığında özellikle boyun bölgesiyle arasında ton farkı bulunmaması gerekmektedir. Bu kapatıcının etkisini ve sürekliliğini arttırmak için makyaj öncesi baz kullanımı da yapılmalıdır.

Göz rengi ve şekline göre ise far rengi ve rimel kullanımına karar verilmelidir. Kirpikleriniz uzunsa onları daha ayrık gösterecek ürünler tercih etmelisiniz. Eğer kirpikleriniz kısa ve azsa daha hacimli olmasını sağlayacak türde ürünler kullanabilirsiniz. Rimeli uygularken aynı zamanda fırçayı döndürmek, size olduğundan daha uzun kirpik görünümü sağlayacaktır. Far tercihini ise genelde kıyafete ve göz rengine uygun şekilde yapmalısınız. Toprak tonları daha çok ela ve yeşil gibi gözlerde çarpıcı dururken, beyaz ve ışıltılı tonlar koyu renkli gözleri daha çok ön plana çıkartmaktadır. Son olarak ruj tercihi de yine makyajın tümünün yaydığı havaya uygun olmalı ve cildinizde sırıtmamalıdır. Koyu göz makyajlarında koyu renk rujlar tercih edilirken, günlük makyajda genelde şeftali tonları, pembe ya da nude rujlar kullanılmalıdır.

Temiz ve Canlı Bir Cilt

Temiz ve canlı bir cilde sahip olmak her kadının ulaşmak istediği bir noktadır. Günlük hayatta karşılaşılan stres, yeme bozuklukları, cildi düzenli temizlememe, mevsim geçişleri ve yoğun iş temposu gibi etkenler cildin canlılığını kaybetmesine ve zamanla daha solgun ve yorgun bir görünüme sahip olmasına neden olur. Bunun önüne geçebilmek için yapılması gereken ilk şey cildi düzenli bir şekilde temiz tutmaktır. Makyajla uyumamak, doğru bir beslenme düzenine sahip olmak, spor yapmak ve gerektiği kadar uyumak ise yine cildi dinç tutabilecek diğer etkenlerdendir.

Birçok markanın, özellikle cilt temizliği ve canlılığını korumak için bakım ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünler genelde temizleme köpükleri, serumlar, cilt yatıştırıcı kremler, peeling ve toniklerdir. Ciltte tahriş yaratmayacak ve alerjiye yol açmayacak şekilde doğru ürün seçildikten sonra bunu düzenli bir şekilde uygulamak da bir o kadar önemlidir. Temiz ve canlı bir cilt, üzerine makyaj uygulandığında da pürüzsüzlüğünü ve canlılığını korur, makyajın daha profesyonel ve tok bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda temiz ve canlı bir cilde sahip olan kadınlar, makyaja ya da cilt tonunu dengelemeye ihtiyaç duymadan da sağlıklı ve parlak bir görünüm elde edebilirler.

Parlak Gözler ve Dudaklar

Günümüzde yeni makyaj trendlerinin demirbaşını oluşturan bölümler yüzde en çok dikkat çeken gözler ve dudaklardır. Kullanılan makyaj ürününün renk ve yapısına göre makyaja ayrı bir hava kattığı herkes tarafından kabul edilmektedir. Daha dikkat çekici ve çarpıcı olması sebebiyle, bu bölümlerin yeni trendi parlak tonlardan oluşmaktadır. Parlayan gözler ve dudaklar daha çarpıcı ve kontrollü bir görünüm sağlamaktadır.

Söz konusu dudaklar olduğunda; siyahtan bordoya kadar uzanan koyu tonlar, turuncudan pembeye kadar uzanan yumuşak tonlar ve varlığıyla makyajı tamamlayan nude tonlar gibi geniş bir renk skalası kullanılmaktadır. Son zamanlarda ise lipglosslar da bu listenin başlarında yer almaya başladı. Dudakları daha dolgun ve parlak gösteren bu ürünler kimi zaman diğer renklerin üzerine, kimi zaman da dudağın kendisine uygulanmaktadır. Böylece daha parlak ve daha çekici bir görüntü elde edilmektedir. Parlak göz makyajı dendiğinde ise akla ilk gelen ışıltılı far ürünleridir. Gün geçtikçe birçok marka renk içeriklerini ışıltılı tonlara çevirmeyi tercih etmektedir. Göz makyajının bir diğer vazgeçilmez ürünü ise aydınlatıcı kalemlerdir. Genelde ışıltılı beyaz ve nude tonlarında olan bu kalemler kaş alt sınırlarına ve göz pınarlarına uygulandığında gözü daha büyük ve daha parlak gösterir.

Renkli Grafik Eyelinerlar

Eyeliner son zamanların en çok tercih edilen makyaj ürünü olma şöhretini koruyor. Gözü çerçeveleyen bu ürün, bakışları daha derin ve etkili kılıyor. Çoğunlukla siyah rengi tercih edilse de renkli eyelinerlar da modaya damgasını vurdu. Grafik eyeliner olarak adlandırılan bu üründe yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Çok farklı çizim türleri ile makyaja ayrı bir hava katabileceğiniz grafik eyelinerın liladan turuncuya, sarıdan maviye birçok rengi bulunmaktadır. Grafik eyeliner makyajını birçok farklı renkte eyeliner kullanarak oluşturmak da mümkün. İnce çizgiler için likit eyeliner tercih edilirken, kalın dokunuşlar için kesik uçlu eyelinerlar kullanılmaktadır.

Dolgun ve Doğal Kaşlar

Yeni çıkan trendlerle ince ve kavisli kaş yavaşça eski popülerliğini kaybetmektedir. Bunun en büyük etkeni ise modanın tekrar doğallığa evrilmesidir. Güzellik algısı 2000’lerin başındaki ince kaş modasını geride bırakarak, alınmamış bir görünüme sahip olan, daha kalın ve daha dolgun kaşları sahiplenmeye başlamıştır. Durum böyle olunca kıl köklerini harekete geçiren ve yeni kökleri aktifleştiren ürünler piyasaya sürülmeye başlamıştır. Kaş ve kirpik serumu adıyla bilinen bu ürünler, kaşların çabuk uzayarak daha kalın görünmesine ve çıkmayan yerlerdeki kökleri uyararak daha çabuk çıkmalarına yardımcı olmaktadır. Kaş kalemleri, pudra ve kaş jeli kullanarak da kaşlar olduğundan daha yoğun ve kalın gösterilebilmektedir fakat bu kalıcı bir çözüm olmamaktadır.

Kıl köklerini doğal yollarla da uyarmak elbette mümkün. Bu konuda neredeyse herkesin bildiği bir çözüm var: Sarımsak. Sarımsağı soyarak ve keserek kaşların üzerinde gezdirmek kaşların gürleşmesine yardımcı olmaktadır. Haftada en az 3-4 kez uygulanması gereken sarımsağı kaşta yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Bir diğer doğal yöntem ise serumların da içerisinde yüksek ölçüde bulunan Hint yağı. Birkaç damla Hint yağını kaşınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 30 dakika sonunda yıkarak ve en az 2 ay düzenli kullanarak istediğiniz doğal ve kalın kaşlara sahip olmak mümkün.

Renkli Rimeller

Kirpiklere rimel uygulanmadan makyaj bitti diyemeyiz. Bakışları derinleştiren, göz şeklini değiştiren ve gözü ön plana çıkartan bu ürünler neredeyse her kadının vazgeçilmez makyaj ürünüdür. Daha hacimli, daha belirgin ve daha siyah kirpikler uzun zaman boyunca popülerliğinden ödün vermemiştir. Siyah renkli rimeller günümüzde vazgeçilmezliğini korusa da özellikle modanın odak değiştirmesi sayesinde renkli rimeller de oldukça yaygın hale gelmiştir.

Renkli rimeller içerisinde en çok tercih edilen renkler sarı, mor, mavi, yeşil ve pembe olarak sıralanmaktadır. Sarı renk rimeller özellikle ela ve yeşil tonlu göz rengine sahip kişiler tarafından tercih edilirken mor ya da mavi gibi tonlar kahverengi gözlü kişiler üstünde çarpıcı bir etki bırakabiliyor. Renkli rimeller sayesinde kıyafetle makyajı ortak noktada buluşturabilmek de mümkün. Kıyafette baskın olan renkte rimel kullanılarak bütünlük oluşturulabiliyor, daha dikkat çekici bir görünüm sağlanabiliyor. Aynı zamanda renkli rimel kullanımı makyajın daha canlı ve neşeli bir hal almasını sağlıyor.

Doğal ve Mat Rujlar

Makyajın son noktası olarak adlandırılan makyaj ürünü rujlardır. Birçok farklı türde renkte ve dokuda olabilen rujlarda; cilde, tene ve makyajın genel rengine uyumlu ruju bulabilmek bir hayli zor olmaktadır. Ruj seçerken dikkat edilmesi gereken ilk şey elbette dudak yapısına uygun doku ve renge karar vermektir. Mat rujlar ise son zamanlarda popülaritesi artan ürünlerdendir. Kadife bir yapıya sahip oluşu, tok duruşu ve geniş skalası ile makyajın vazgeçilmezi olmayı başarmıştır. Mat rujların likit formları da bulunmaktadır. Bu ruj türü genelde ince dudaklı kadınların dudaklarını daha dolgun gösterebilmelerini sağlar. Mat rujlar, diğer ürünlere göre kalıcı bir forma sahiptir. Dolayısıyla pürüzsüz kalması ve kolay temizlenebilmesi için öncesinde dudak balmı uygulanabilmektedir.

Hangi Marka Makyaj Ürünlerini Tercih Etmelisiniz?

Makyaj markaları konusunda pek çok marka ve ürün bulunuyor. Bu nedenle hangi markaları seçeceğiniz konusunda kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. En sık tercih edilen ve en kaliteli makyaj markaları arasında Darphin ve Embryolisse markaları karşımıza çıkıyor. Bütün bu markaları sagliksepeti.com kalitesi ve güvencesiyle hizmetinize sunuyoruz.

admin

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

1 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

2 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

2 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

3 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

3 hafta ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago