Güzellik ve Bakım

Kusursuz Görünen Bir Cilt İçin İpuçları

Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Cilt, vücudumuzun en geniş bölgesidir ve cildimiz çoğu zaman çevresel etkiler, stres ve yorgunluk gibi faktörlerden ötürü her zaman istediğimiz gibi görünmeyebilir. Cildimiz çabuk kurur, kırışır ya da birtakım lekeler meydana gelir. Bu problemlerin tamamı bizi mutsuz edebilir ve psikolojik açıdan özgüvenimizi sarsabilir. Bu nedenle sırf kendimizi iyi hissetmek için bile cilt bakımımızı ihmal etmemeli ve cildimizde oluşabilecek sorunları engellemeliyiz.

Sigara içmek, sağlıksız beslenmek, alkol tüketmek ve çok sık makyaj yapmak gibi durumlar cildimizde oluşan sorunların temel nedenleri olarak karşımıza çıkar. Bu etkenler çevre faktörü ve yaşam koşulları ile birleştiğinde cilt sorunlarımız artar ve cilt bakımına ihtiyaç duyarız. Ancak cilt bakımı sadece cildimizde sorunlar olduğunda yapmamız gereken bir bakım olarak algılanmamalıdır. Cilt bakımını rutin haline getirirseniz bu sorunları oluşmadan engellemeniz mümkün.

Hangi Sorunları Önlemek İçin Cilt Bakımı Yapmalıyız?

Siyah nokta ve sivilceleri önlemek için düzenli cilt bakımı yapabilirsiniz. Cildinizde biriken ölü hücreler, kir ve makyaj; siyah nokta ve sivilce oluşumuna sebep olur. Cildinizi temizlemek, ölü hücre ve kirden arındırmak hücrelerin yenilenmesini ve gözeneklerinizin açılmasını sağlar.

Cildinizde lekelenmeler varsa bu sorunları çözmek için de düzenli cilt bakımı şart. Bu lekeler çok rahatsız edici bir boyutta ise bir uzmana başvurabilir ve eğer gerekliyse ilaç tedavisine başlayabilirsiniz ancak ilaç tedavisinin de düzenli bakım gerektirdiğini unutmamalısınız. Fakat durum çok ciddi boyutta değilse kozmetik ürünlerden de yardım alabilirsiniz. Leke giderici ürünler kullanarak ve cildinize düzenli bakım yaparak lekelerinizle vedalaşabilirsiniz.

Karma ve yağlı bir cilde sahipseniz geniş gözeneklerinizin olması oldukça muhtemel. Geniş gözenekler çoğu kişiyi rahatsız eder. Cildinizdeki yağ dengesini sağlayarak gözenekleri küçültebilirsiniz. Bunun için gözenek sıkılaştırıcı ya da gözenek küçültücü ürünlerden yardım alabilirsiniz.

Cildinizdeki cansız ve donuk görünümü önlemek ya da renk eşitsizliklerini gidermek için cilt bakımı yapmanız oldukça önemlidir. Bu sorunun çözümünde de cilt bakımının yanı sıra kozmetik ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Cilt Bakımına Başlamadan Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cilt bakımına başlamadan önce cildimize iyi gelen ya da gelmeyen durumları da bilerek ona göre davranmamız gerekir. Cilt sağlığınızın iyi olması için sadece düzenli bir cilt bakımı yetmez. Düzenli cilt bakımı, cildin sağlığı ve estetiği açısından en önemli kısmı oluşturur ancak fizyolojik diğer faktörler de büyük öneme sahiptir.

Dengeli ve düzenli beslenmek, cilt bakımının yanı sıra dikkat etmeniz gereken önemli ön koşullardan biridir. Cildimizde en çok vitamin ve mineral eksikliği yaşarız. Bunun nedeni çok fazla sebze ve meyve tüketmememizden kaynaklanır. Aynı zamanda E vitamini de cildimiz için oldukça faydalıdır. E vitamini eksiğiniz varsa eğer E vitamini içerikli besinler tüketmeniz sizin yararınıza olacaktır. E vitaminini direkt yüzünüze sürerek de kullanabilirsiniz.

Bol su içmek cilt sağlığınız için yapmanız gereken belki de en önemli şeydir. Cildimiz çok çabuk kurur ve kuruluk yüzünden nem kaybeder. Su içerek cildin kaybettiği nemi geri kazandırabilirsiniz. Bol su içmek hem cildinize nem depolar hem de toksinleri atar.

Cildimiz hücre yenilemesini geceleri yapar. Bu yüzden düzenli uyku çok önemlidir. Yetişkin bireylerin günde en az 7-8 saat uyuması gerekir.

Son olarak da sporun etkisini unutmamak gerek. Spor yapmak hem fizyolojik sağlık hem ruh sağlığı hem de cilt sağlığı açısından gereklidir. Spor yaparken vücudumuz mutluluk hormonu salgılar ve spor, terle birlikte vücudumuzdaki toksinleri atmamızı sağlar.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Cildinizin ışıltılı ve güzel görünmesi için düzenli olarak cilt bakımınızı yapmanız gerekir. Cilt bakımınızı yaparken doğru bakım ürünleri kullanmaya ve bu ürünleri doğru sırayla uygulamaya dikkat etmelisiniz. Bu ipuçlarına dikkat ettiğiniz takdirde cildiniz istediğiniz gibi yumuşacık olacak ve ışıl ışıl parlayacaktır.

Cilt bakımınıza ilk olarak temizlikten başlamalısınız. Temizlik cilt bakımının altın kuralıdır. Bütün bakımınızı kirden arınmış bir cilde yapmalısınız. Bu aşamada yüz yıkama jelleri ya da köpüklerinden yararlanabilirsiniz.

Cildinizi temizledikten sonra cildinizi arındırma ve yatıştırma aşamasına geçebilirsiniz. Cildinizi yüz yıkama köpükleri ile temizlemek cilt bakımı için yeterli değildir. Derinlemesine temizlik için tonik kullanımı önemlidir. Tonik kullanarak gözeneklerinizi sıkılaştırabilir ve makyaj ve yağ kalıntılarından arınabilirsiniz. Ayrıca tonik kullanımı siyah nokta ve sivilcelerin önüne geçer. Toniğinizi kozmetik ürünlerden seçebileceğiniz gibi evdeki doğal ürünleri de tonik olarak kullanabilirsiniz. Papatya çayı, gül suyu ve elma sirkesi gibi ürünler tonik olarak kullanılabilir.

Tonikten sonra peeling aşamasına geçmelisiniz. Cildinize uygulayacağınız peelingi haftada bir ya da iki kez uygulamanız yeterlidir. Her gün cilt bakımı rutininize peeling uygulamasını dahil etmenize gerek yok. Peeling, cildi ölü hücre ve lekelerden arındırma işlemidir. Cilt tipinize uygun hazır peelinglerden faydalanabileceğiniz gibi Türk kahvesi telvesine birkaç damla zeytinyağı ekleyerek kendi peelinginizi de hazırlayabilirsiniz.

Cildinize bakım yaparken gözaltı çevrenizi unutmamalısınız. Gözaltlarınız dış faktörlerden çok çabuk etkilenen bir bölgedir. Bu nedenle ileriki yaşlarda oluşacak kırışıklıkların önüne geçmek için gözaltı çevrenizi nemlendirmeyi mutlaka cilt bakım rutininize dahil etmelisiniz.

Son aşama ise cildi nemlendirme aşamasıdır. Cilt bakımınızı cildinizi nemlendirerek sonlandırabilirsiniz. Nemlendirici kremlerinizi cilt tipinize uygun olarak seçmelisiniz. Salatalık, zeytinyağı, bal, yoğurt ve aloe vera gibi doğal malzemelerle de cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin İpuçları Nelerdir?

Cildinizin ışıl ışıl görünmesini ve yumuşacık olmasını düzenli cilt bakımı ile elde edebilirsiniz ancak bu noktada size birkaç küçük ipucu vereceğiz. Böylece bu ipuçları sayesinde cildinize bakarak ekstra verimi alabilirsiniz.

Sabahları cildinize zaman ayırın

Cilt bakımımızı genellikle akşamları yapmayı tercih ederiz. Hücreler kendini gece yenilediği için bu doğru bir yöntemdir. Günün bütün yorgunluğunu, ciltteki kiri ve ölü hücreleri akşam yapacağınız cilt bakımıyla atabilirsiniz fakat yine de sabahları da cildinize zaman ayırmanızı öneriyoruz. Çünkü sabah cildinize zaman ayırmanız cildinizi dış etkenlere karşı korur. Bu nedenle sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra sadece nemlendirerek bile cildinizi dış etkilere karşı hazırlamış olursunuz.

Filtrelenmiş su kullanın

Yüzünüzü yıkarken kullandığınız suyun filtrelenmiş olduğuna dikkat etmelisiniz. Su ne kadar safsa cildiniz o kadar yumuşak olur. Suda bulunan ağır metaller ve klor cildinizi kurutabilir. Bu nedenle havuz ve deniz sonrası cildinize daha iyi bakmalı ve daha sık nemlendirmelisiniz.

Yüzünüzü fırçalayın

Yüzünüzü kuru bir fırça ile fırçalamalısınız. Bu işlemi genelde bacaklarımız ve selülitlerimiz için yaparız ancak yüzümüze de uygulamamız gereken bir yöntemdir. Kullanacağınız fırçanın yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Sabahları 2-3 dakika dairesel hareketlerle cildinize masaj yaparak kan dolaşımınızı hızlandırabilir ve böylece daha yumuşak ve dolgun bir cilde sahip olabilirsiniz.

Sivilcelerinizi sıkmayın

Cildinizde çıkan sivilce, akne ve siyah noktaları sıkmamanız önemlidir. Sivilcelerinizi sıkmanız durumunda cildinizde lekeler meydana gelir. Sivilce sıkmamanın yanı sıra yüzünüzü sert fırçalamamanız ve cildinize hassas davranmanız gerekir. Çünkü cildiniz sandığınızdan daha hassastır.

Serum kullanın

Cildiniz için kullanacağınız yaşlanma karşıtı serumlar da cildinizin pürüzsüz görünmesi için etkili ürünlerdir. Ancak serumların içeriğine dikkat etmeniz son derece önemlidir. Cildinizin esnekliğini kazandırmak için serumlar oldukça faydalıdır.

Cildinizin ihtiyaçlarını belirleyin

İhtiyacınıza yönelik ürün seçmelisiniz. Popüler olan ürünler sizin ihtiyacınıza uymuyorsa o ürünleri almanız size bir fayda sağlamaz. Kaliteli ürünler kullanmak da cildiniz için yapacağınız en iyi şeylerden biridir. Kimyasal ürünlerden uzak durmalı ve doğal içerikli ürünlere yönelmelisiniz, böylece cildiniz istediğiniz gibi pürüzsüz ve ışıl ışıl görünecektir.

Cilt Bakım Ürünleri İçin Hangi Markaları Tercih Etmelisiniz?

Cilt bakım ürünleri arasında pek çok marka bulunmaktadır ancak en sık tercih edilen markalar Dermalogica ve Caudalie olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bu marka ve ürünleri sagliksepeti.com kalitesi ve güvencesiyle hizmetinize sunuyoruz.

admin

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

3 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

4 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

1 ay ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

1 ay ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

1 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago