Güzellik ve Bakım

Makyajınızı Kalıcı Hale Getirmek İçin İpuçları

Makyaj Nedir?

Makyaj çok çeşitli amaçlarla güzel görünümü sağlayan ve kusurları kapatmayı amaçlayan tarihten bu zamana kadar gelen bir uygulamadır. Kadın ve erkekler olmak üzere herkes tarafından yapılan makyaj, daha çok kadınlar arasında revaçtadır. Makyaj, aslında pek çok çeşidi olan bir sanat dalıdır. Günlük makyajdan porselen makyaja, kalıcı makyajdan dizi makyajına kadar pek çok çeşidi vardır. Bu makyaj çeşitlerini gün içinde farklı alanlarda kullanabiliyoruz ancak en çok tercih edilen makyaj çeşidi günlük makyaj olarak karşımıza çıkıyor.

Sıradan bir günlük makyaj yapmak isterseniz günlük makyaj uygulamasını tercih edebilirsiniz ancak gece bir yerlere gidecekseniz eğer geceye uygun yoğun bir makyaj yapmanız daha doğru olur. Düğün günü gibi özel ve bol koşuşturmalı günlerde ise hemen bozulmayacak bir makyaj yapmayı tercih ederseniz porselen makyaja yönelebilirsiniz. İzlediğimiz dizilerde ünlülere yapılan makyajlarda ise dizi makyajı adı altında farklı bir teknik uygulanır.

Makyaj yaparken doğru ürünleri doğru şekilde uygulamanız gerekir. Aksi takdirde güzel görünmek isterken daha kötü görüntüler elde edebilirsiniz. İlk olarak yapmak istediğiniz makyaj çeşidine göre makyaj ürünleri temin etmelisiniz. Makyaj türlerine göre ten makyajı, göz makyajı ve dudak makyajı olarak ayrılır. Güzel ve kusursuz bir makyaj yapmak için her makyaj türünün inceliklerini ve doğru uygulanışını bilmeniz gerekir.

Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğru uygulanışını bildiğiniz takdirde makyaj yapmak çok zor bir işlem değildir. Makyajınızı yapmaya ten makyajından başlayıp göz makyajı ile devam ederek dudak makyajı ile bitirmeniz gerekir. Bu sırayla giderseniz daha doğru sonuçlar almanız mümkün.

Ten makyajınızı yaparken cildinizi makyaja hazırlamanız önemlidir. Cilt temizliği yaparak nemlendirici ya da makyaj bazı sürmelisiniz ki makyajınız daha doğal görünsün. Teninizi makyaja hazırladıktan sonra fondöten sürmek isterseniz renk seçimini iyi yapmalısınız. Bu noktada boynunuzu baz alabilirsiniz. Fondöten ya da BB kremi ıslak bir süngerle ve ışık gören bir yerde sürmelisiniz.Fondöten üzerine pudra sürecekseniz şeffaf bir pudra seçmelisiniz; ancak pudrayı tek başına sürecekseniz eğer rengini cildinize uygun seçmeye dikkat etmelisiniz. Büyük bir pudra fırçası ile ince bir tabaka halinde sürmelisiniz.

Ten makyajınızı bitirdikten sonra yavaş yavaş göz makyajınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Toz farlar krem farlara göre daha çok kalıcılık gösterir. Gözünüze yapacağınız makyaj için belirli aralıklarla temizlenmiş far ve kaş fırçaları kullanmalısınız. Kirpiklerinizde rimel kullanmayı unutmamalısınız ve daha büyük gözler için göz pınarlarınıza aydınlatıcı sürmeyi denemelisiniz. Gözlerinizi daha büyük göstermek için rimelinizi de koyu renklerden seçmelisiniz.

Dudak makyajınızı yaparken de ten ve göz makyajınızı dikkate almalısınız. Size gerekli olan ürünler ise ruj, dudak kalemi ve dudak fırçası gibi malzemelerdir. Dudaklarınıza makyajdan önce peeling yapmanız ise pul pul görünümü engellemenizi sağlar.

Makyajınızı Doğru Uygulamak İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Makyajınızı yaparken ana hatlara dikkat etmeniz gerektiği gibi bazı püf noktalarını da unutmamalısınız. Doğru uygulamalarla makyajınızı yaptığınız takdirde başarılı sonuçlara ulaşmanız mümkün.

Yüzünüzü makyaja hazırlayın

Doğru makyaj uygulaması için ilk olarak yapmanız gereken şey yüzünüzü makyaja hazırlamanızdır. Makyaj yapmadan önce cildinizi temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Cildinizi nemlendirmek için makyaj bazları ya da nemlendiricilerden yararlanabilirsiniz. Makyaja hazırladığınız cildiniz bütün gün güzel görünecek ve makyajınızın kalıcılığı artacaktır.

Fondöten seçimine dikkat edin

Cildinize fondöten sürecekseniz dikkat etmeniz gereken en önemli şey fondötenin rengidir. Fondöten asla cilt renginizden daha koyu olmamalıdır. Doğru rengi seçmek için boynunuzu baz alabilirsiniz. Fondöten seçerken önemli olan bir diğer nokta ise cilt tipinizdir. Mesela yağlı bir cilde sahipseniz mat bitişli fondötenler tercih etmelisiniz.

Kapatıcı seçimine dikkat edin

Gözaltı morluklarınız ya da yüzünüzün herhangi bir bölgesinde leke sorununuz varsa kapatıcı seçmelisiniz ancak kapatıcıyı seçerken de uygularken de dikkat etmeniz gerekir. Kapatıcıyı seçerken cilt tonunuzdan en fazla 1 ton açık renk seçmelisiniz çünkü çok açık renk kapatıcı cildinizdeki kusurları daha belirgin hale getirir. Kapatıcıyı yüzünüzün yüksek bölgelerine sürerek yüzünüzü boyutlandırmak için de kullanabilirsiniz.

Cilt alt tonunuzu belirleyin

Cilt alt tonunuzu bilerek daha kusursuz makyajlar yapabilirsiniz. Cilt alt tonunuzu bilmeniz yapacağınız makyajın tonunun cildinizle uyumlu olmasını sağlar. Bileğinizdeki damar renklerine bakarak cilt alt tonunuzun sıcak mı, soğuk mu, yoksa nötr mü olduğunu belirleyebilirsiniz. Damar renginiz yeşilse sıcak tonlu olduğunuz, damar renginiz mavi ise soğuk tonlu olduğunuz anlamına gelir. Alt tonunuzu belirledikten sonra bütün makyaj malzemenizi buna göre seçerek kusursuz bir makyaj yapabilirsiniz.

Kaşlarınızı unutmayın

Doğal bir makyaj yapmak istiyorsanız kaşlarınızın da doğal olması gerekir. Yukarı doğru taranmış doğal kaşlar oldukça moda. Bunun için kaşlarınızı boyamak yerine ince bir kaş kalemiyle boşluklarınızın arasına çizgiler eklemek yeterlidir. Bu işlem sonrasında kaşlarınızı yukarı doğru tarayıp doğal bir görünüm vermeyi de unutmamalısınız.

Pudra seçimine dikkat edin

Pudra da doğru makyaj yapmak için dikkatli olmanız gereken bir konudur. Makyajınız bittiğinde cildinizdeki yağlı görünümü matlaştırmak ve kremsi ürünleri sabitlemek için transparan pudradan yararlanmalısınız. Pudranın transparan olması makyajınızın doğal görünmesini sağlar ve kalıcılığını arttırır.

Kirpiklerinizi ihmal etmeyin

Maskara seçiminizi doğru yaparak kalkık, kıvrık ve uzun kirpiklere sahip olabilirsiniz. Maskaranızın rengini de siyah ya da koyu kahverengi seçmeniz de etkili olacaktır.

Makyajınızın Daha Kalıcı Olması İçin Neler Yapmalısınız?

Makyajınız gün boyu sabit ve ilk yaptığınız haliyle kalmaz, bu nedenle sürekli tazelemek gerekir. Ancak bazı ipuçlarıyla makyajınızın gün boyu kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Makyajınızın daha kalıcı olması için de ilk adım cildinizi makyaja hazırlamaktır. Bu adım hem makyajı doğru uygulamak hem de uyguladığınız makyajın daha kalıcı olması için çok önemlidir. Cildinizi temizleyip nemlendirerek makyajınızı gün boyu daha kalıcı hale getirebilirsiniz.

Su geçirmeyen ürünler kullanmaya çalışmalısınız. Gün içinde yüzünüzü yıkamanız gerekse bile çok fazla akmayan rimeller kullanırsanız makyajınız akmayabilir. Rimel ve göz kaleminizi sürdükten sonra kalem renginize uygun bir farla üzerinden geçin. Böylece kalemin akma olasılığı sıfıra inecektir. Yine akmayan ve su geçirmeyen bir far bazı kullanarak göz kapağı çizgilerinizi kapatın. Böylece göz makyajınızın kalıcılığını arttırma işlemini tamamlamış olacaksınız.

Fondöten sürmeden önce bir makyaj bazı kullanmalısınız. Böylece ten makyajınızı da daha kalıcı hale getirirsiniz. Nemlendiricinizi sürdükten hemen sonra makyaj bazınızı da uygulamalısınız. Böylece makyajınızı yaparken kullandığınız ürünlerin tutuculuğunu arttıracak ve makyajınızın kalıcı olmasını sağlayacaksınız.

Dudak makyajınıza gelince rujunuzu sürmeden önce dudaklarınızı mat bir pudrayla astarlamayı unutmamalısınız. Bu pudra dudaklarınızın pul pul görünmesini engelleyecektir. Bu görüntüyü engellemek için kuru ve yumuşak bir diş fırçasıyla dudaklarınızı fırçalayıp peeling etkisi yaratabilirsiniz. Daha kalıcı rujlar tercih etmeniz de elbette size daha kalıcı bir makyaj sunar. Bu noktada kalın bir göz kalemi ya da keçeli kalem gibi görünen ve lip stain olarak adlandırılan rujları tercih edebilirsiniz.

Son olarak bütün makyajınızı tamamladığınızda transparan pudra ile bitirmelisiniz. Makyajınızı kalıcı hale getirmek için cildinizi makyaja hazırladınız, su geçirmez ürünler kullandınız ancak transparan pudrayı da makyajınızın son rötuşu olarak görmelisiniz. Cildinizin yağlı görünümünü matlaştıran pudra aynı zamanda da cildinize uyguladığınız ürünleri tutarak makyajınızı gün boyu kalıcı hale getirmenize yardımcı olur.

Hangi Makyaj Malzemesi Markalarını Tercih Etmelisiniz?

Makyaj ürünlerinde pek çok marka bulunuyor ve bu markalar arasından seçim yapmak oldukça zor. Ancak kusursuz ve daha kalıcı bir makyaj yapmak istiyorsanız kaliteli makyaj ürünleri kullanmanız gerekir. En sık tercih edilen makyaj malzemeleri markaları arasında Jane Iredale ve Darphin gibi markalar yer alıyor. Bütün bu marka ve ürünleri sagliksepeti.com kalitesi ve güvencesiyle hizmetinize sunuyoruz.

admin

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

2 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

3 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

3 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

4 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

1 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago