Güzellik ve Bakım

Mezoterapi Sonrası Bakım Önerileri

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi; vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin ve enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde, derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve kişinin isteklerine uygun olarak değişir.

Mezoterapi birçok farklı durumda uygulanabilir. Mezoterapinin en sık uygulandığı durumları şu şekilde sıralayabiliriz: Cilt yaşlanması ve cilt sarkması, leke tedavisi, güneş lekeleri, deri çatlakları, selülit, kilo kaybı, saç dökülmesi, saç tedavisi, kellik, gözaltı morlukları ve torbaları, alerjiler, spor yaralanmaları, vitiligo (derideki pigment yetersizliği), akut ve kronik ağrılar. Bütün bu sorunların çözümü için mezoterapiden yararlanabilirsiniz.

Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulanmaz?

Hamilelerde, süt veren annelerde, felç geçmişi olan insanlarda, şeker hastalığı olan insanlarda, kanser hastalarında, kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlarda, kullanılacak ilaçların herhangi birisine karşı alerjik reaksiyon geçirme riski olanlarda, ürtiker hastalarında ve birden fazla ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalığı bulunan insanlarda mezoterapi uygulanması tehlikelidir.

Mezoterapi Nasıl Uygulanır?

Mezoterapi uygulamasından önce kişiye fiziksel muayene yapılır. Fiziksel muayene sonucu hastanın rahatsızlığı konusunda kesin teşhis konur ve muayeneye başlanır. Mezoterapi uygulaması kesinleşen kişide uygulama bölgesine anestezik krem uygulaması yapılabilir. Her hastaya özel olarak kullanılan tek kullanımlık iğneler ile hastanın sorunu için uygun görülen solüsyonlar bölgeye uygulanır. Uygulama yapılacak olan bölgede enjeksiyonun rahatlıkla yapılması için mekanik bir tabanca kullanılabilir. Bu enjeksiyon, tedaviye ihtiyaç duyulan bölgenin orta katmanına doktor tarafından uygulanır. Enjeksiyon yapılan bu bölgeye hazırlanan solüsyon enjekte edilir. Bölgenin ihtiyacına göre mezoterapi seansı doktor kontrolünde arttırılabilir. Solüsyon enjekte etme kısmı uygulamanın son aşamasıdır ve mezoterapi uygulaması pansuman gerektirmez. Eğer uygulama sonrasında yan etki oluşmazsa hasta normal hayatına devam edebilir.

Mezoterapi tedavisi kullanılacak olan enjeksiyon tekniğine göre nokta nokta mezoterapi, üst deri mezoterapisi ve kapsamlı mezoterapi olarak üçe ayrılır. Bunun dışında saç mezoterapisi, yüz mezoterapisi ve vücut mezoterapisi gibi çeşitli türleri de vardır.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi işlemi uygulanmadan önce kişinin ihtiyacına, yaşına ve sağlık durumuna bakılarak kişiye en uygun aminoasitler, enzimler, hormonlar, mineraller, vitaminler, antioksidanlar ve hyaluronik asit gibi maddeler hazırlanır. Hazırlanan bu maddeler mezoterapi işlemiyle ihtiyacı olan cilde uygulanır. Cilt dokusuna uygulanan bu maddeler cildin diri ve gergin kalmasını sağlayan kolajen ve elastin adlı yapıları uyarır. Uyarılan bu yapılar mezoterapinin uygulandığı bölgede kan dolaşımını hızlandırarak bağışıklık sisteminin düzenlenmesine neden olur. Bütün bunlar cildin yenilenmesini, cilt altı dokunun onarılmasını ve gevşeyen dokuların yeniden eski sıklığını kazanmasını sağlar. Mezoterapi uygulamasının başarı oranı kişiden kişiye göre değişir.

Mezoterapinin Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi uyguladığınız bölgeye göre birçok farklı şekilde fayda sağlayan bir tedavi yöntemidir. Uyguladığınız bölgelerde çatlak, kırışıklık, güneş lekesi, cilt sorunları, bölgesel yağlanma ve selülit gibi pek çok problemi çözümleyerek ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Mezoterapi özellikle kellik problemi yaşayan kişiler ve halk arasında saç kıran olarak bilinen alopesi gibi saçlarda yaşanan sorunlar için sıkça başvurulan bir yöntemdir. Kellik yaşanan bölgede yeniden saç çıkmasını sağlar.

Mezoterapi ayrıca vücudunuzun herhangi bir bölgesinde meydana gelen akut ağrılar veya kronik ağrıları giderir. Bazı damar sorunlarına ve spor yaparken meydana gelen yaralanmalara iyi gelir.

Mezoterapi Uygulamasının Yan Etkileri Var mıdır?

Tıbbi her işlem gibi mezoterapi uygulamasının da yan etkileri bulunur ancak mezoterapi uygulamasının ardından meydana gelen yan etkiler çok uzun sürmez ve bunlar ciddi yan etkiler değildir. Yan etkilerin görülme sıklığı kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir. Her mezoterapi uygulanan kişide yan etki görülmeyebilir. Yan etki oluşmasını en aza indirmek için mezoterapi uygulamasından önce cildin bir bölümüne küçük bir terapi uygulanarak 24 saat boyunca cilt izlenmeli ve cildin alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğine bakılmalıdır.

Mezoterapi uygulamasının ardından mide bulantısı, kusma, ishal, ciltte şişlik, cilt hassasiyeti, ciltte kaşıntı ve yanma hissi, cilt yüzeyinde kızarıklık ve morarma gibi yan etkiler görülebilir.

Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Mezoterapi uygulamasının öncesinde ve sonrasında kişi hiçbir şekilde kan sulandırıcı ya da kan sulandırıcı etkiye sahip bir ilaç kullanmamalıdır. Mezoterapi uygulamasından sonraki ilk 10-15 saat mezoterapi uygulanan bölgeye su değdirmemelisiniz. Kan dolaşımını hızlandırdığı için vücudu saran kot pantolon gibi dar kıyafetler giymemelisiniz.

Uygulamanın ardından ilk iki gün içerisinde zorlu hareketler yapmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca ilk 10-15 saat makyaj yapmamaya da özen göstermelisiniz. Mezoterapi uygulaması öncesinde ve sonrasında sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat etmelisiniz. Alkol, kafein, sigara ve yüksek proteinli gıdalar tüketmemelisiniz. Uygulama sonrasında bölgede kızarıklık ve şişlik meydana gelmemesi için cildinize soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buz küpleri yerine soğuk papatya çayı kompresi ya da soğuk jeller yeterli olacaktır.

Mezoterapi uygulanan bölgeyi kaşımamalı ve bölge üzerine baskı yapmamalısınız. Bölgenin enfeksiyon kapmaması için bölgeye dokunmamalısınız. Dokunmanız gerektiğinde ise ellerinizi mutlaka yıkamalısınız.

Mezoterapi Sonrası Cilt Bakımınızı Nasıl Yapmalısınız?

Mezoterapi, cildinizin yenilenmesi ve sıkılaşması için yapılan bir işlemdir. İşlem sonrası yüzünüz kızarabilir ya da şişebilir. Bu gibi durumlar mezoterapi sonrası için normaldir. Yukarıda bahsettiğimiz mezoterapi sonrası dikkat etmeniz gereken durumları uygularsanız eğer kritik zaman geçince yüzünüzdeki kızarıklık ve şişlik de geçmiş olur. Ancak bu kızarıklık ve şişlik geçtikten sonra da cildinizin ışıldamaya, parlamaya ve gergin kalmaya devam etmesi için iş biraz sizlere düşüyor. Bu noktada cildinizin bakımını düzenli bir şekilde yaparsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

Mezoterapi sonrası cildinizi sakinleştirici ve yatıştırıcı kozmetik ürünler kullanmalısınız. Makyaj yapıyorsanız eğer gece kesinlikle makyajla uyumamalısınız. Makyajınızı temizlemek için cildinize uygun makyaj ve yüz temizleme köpüğü ya da jeli kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin içeriğinde nemlendirici özelliği olmasına ve cildinizdeki sebum dengesini sağlamak için doğal içerikte olmasına dikkat etmelisiniz.

Cildinizin haftalık bakım rutinine peeling ürünlerini eklemeniz de mezoterapi sonrası cildinize iyi bakmanın yollarındandır. Peeling ürünlerinizi cilt tipinize uygun seçmeniz gerekir. Kuru bir cildiniz varsa nemlendirici bileşeni olan ve yüze sürülebilir ürünler tercih etmelisiniz. Yağlı bir cildiniz var ise hem cildin yağ oranını dengeleyecek hem de cildi nemlendirecek ürünler seçmelisiniz. Eğer kaliteli bir peeling seçerseniz, peelinglerin cildi sıkılaştırıcı ve kolajen üretimini arttırıcı etkileri vardır. Aynı zamanda haftalık kullanımda cildinizi derinlemesine temizler ve gözeneklerinizi açmaya yardımcı olur. Kaliteli bir peeling cildi temizlerken içerisinde yer alan etken maddeleri ile cildinizi yeniler ve onarır.

Mezoterapi yaptırmış olun ya da olmayın, cildinizi nemlendirme aşaması her gün mutlaka düzenli olarak yapmanız gereken bir aşamadır. Cildiniz gün içinde çeşitli faktörlerden dolayı kurur ve nem kaybeder. Kaybettiği bu nemi de gece saatlerinde hücre yenilenmesi sırasında geri kazanmaya çalışır. Bizim cildimiz için yapmamız gereken ise ona kaybettiği nemi geri kazanma konusunda destek olmaktır. Bol su içerek cildimize bu konuda destek olabiliriz ancak bu tek başına yeterli değildir. Doğal bitki özleri içeren, kaliteli içeriklere sahip ve cilt tipinize uygun bakım kremleri kullanmanız gerekir. Dilediğiniz takdirde hem anti-aging etkisine sahip hem de nemlendirme özelliği olan kremleri bir arada bulmanız mümkün.

Mezoterapi Sonrası Bakım Ürünleri Marka Önerileri

Mezoterapi sonrasında cildinize iyi bakmanız için kremler, peeling ürünleri ve yüz temizleme ürünleri gibi pek çok ürün bulunur. Bu ürünleri cildinize uygulamadan önce içeriklerini ve etkilerini araştırmanız gerekir. Bakım ürünleri arasında en sık tercih edilen markalar La Roche Posay ve Darphin olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bu marka ve ürünleri sagliksepeti.com kalitesi ve güvencesiyle hizmetinize sunuyoruz.

admin

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

1 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

2 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

2 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

3 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

3 hafta ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago