Güzellik ve Bakım

Yaz Aylarında Saç Bakım Önerileri

Saç Bakımı Nedir?

Çoğumuz saçlarımıza önem veririz çünkü saçlarımızı güzelliğimizi tamamlayan bir aksesuar olarak görürüz. Güzelliğimizin yanı sıra saçlarımız kendimize olan özgüvenimizi de etkiler. Mesela güzel, temiz ve bakımlı görünen saçlar kişinin motivasyonunu ve özgüvenini artırır, psikolojik açıdan iyi hissettirir. Aksi durumda ise kirli ve bakımsız görünen saçlar kişinin kötü hissetmesine sebep olur ve özgüven sorunlarına yol açar. Bu açıdan baktığımızda saç bakımı hem güzellik açısından hem de psikolojik olarak önem verilmesi gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Saç bakımınız için yapmanız gereken ilk önemli adım saç tipinizi bilmektir. Saç tipinizi bilmeden rastgele alacağınız her türlü saç bakım ürünü saçınıza yarardan çok zarar getirir. Çünkü saçınıza çok fazla bakım değil, gerektiği kadar ve saçınızın ihtiyaç duyduğu kadar bakım yapmalısınız. Saçınızın neye ihtiyacı olduğunu tespit edebilmeniz için de saç tipinizi bilmeniz önemlidir.

Saç Tipleri Nelerdir?

İnce telli saç tipi

İnsanlarda yaygın olarak görülen ince telli saç tipi kolay yıpranan ve hassas olan bir tiptir. Kalın telli saç tipine göre daha fazla bakım ister; bu nedenle bu saç tipine sahip insanlar daha fazla saç bakım ürünü kullanmak zorunda kalırlar. Bu tip saçları şekillendirmek de daha zordur.

İnce telli saçların olumlu bir özelliği ise yumuşak dokuda olması ve birbirine çabuk karışmamasıdır. Aynı zamanda bu saç tipi çabuk kurur.

Kalın telli saç tipi

Kalın telli saç tipinin bakımı ince telli saç tipine göre daha kolaydır. İnce telli saçların tam tersine bu saç tipi kolayca yıpranmaz, kırılma ve kopmalara karşı daha dayanıklıdır. Bu nedenle çok fazla saç bakım ürününe gerek kalmaz ve kalın telli saçları şekillendirmek de daha kolaydır.

Kalın telli saçlar çok çabuk kurumaz ve ince telli saçlara göre dökülme ve elektriklenme sorunları daha fazla görülür.

Yağlı saç tipi

Yağ bezlerinin fazla çalışması sonucunda yağlı saç tipi ortaya çıkar. Çok çalışan yağ bezlerinden dolayı saç normalden fazla sebum adı verilen doğal yağ üretir ve bu da saçların güçsüzleşmesine neden olur.

Yağlanma problemi doğuştan gelebildiği gibi ergenlik, hamilelik ve menopoz gibi geçici dönemlerde de ortaya çıkabilir.

Kuru saç tipi

Kuru saç tipinde yağlı saç tipinin tam tersine yağ bezleri çok fazla çalışmadığı için saç çok fazla sebum üretemez. Sebum üretilmediği için saç yeteri kadar beslenemez ve beslenemediği için de cansız görünür. Yıpranmaya karşı oldukça hassas olan kuru saçlar esnekliğini kaybeder ve kolayca kırılabilir. ,

Karma saç tipi

Karma saç tipinde ise yağ bezleri fazla çalışır ancak saç derisi sağlıksız ve kötü haldedir. Bu nedenle üretilen sebum saç derisinde birikir ve saçlara gereken yağ düzgün şekilde dolaşamaz. Yani saç derisi oluşan yağı tekrar emer. Bu saç tipinde saçların kökleri aşırı yağlıyken uçları kuru ve kırılmaya meyillidir. Aynı zamanda saç derisinde döküntü ve kızarıklık meydana gelebilir.

Normal saç tipi

Normal saç tipindeki yağ dengesi normal düzeydedir. Bu saç tipine sahipseniz yapmanız gereken yağ dengenizi korumaktır. Bu amaçla günlük saç bakımına ve temizliğine önem vermelisiniz. Sağlıklı beslenmeli ve günlük su tüketimine dikkat etmelisiniz.

Saç Bakımını Nasıl Yapmalısınız?

Saç bakımınızı yapmak için saç tipinizi bilmeniz gerekir çünkü saç bakımınızı saç tipinize ve saçınızın ihtiyaçlarına göre yapmalısınız. Saç bakımında en çok dikkat etmeniz gereken nokta temizliğidir. Saçınızı yıkarken saç tipinize uygun şampuan ve saç kremi seçmelisiniz. Saçlarınızın temizliği ve bakımı için de dikkat edilmesi gereken durumlar vardır.

Saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın

Saçınızı çok sıcak suyla yıkamanız saç derinizdeki sebuma zarar verir. Sebumun fazlası saçlarınız için zararlıdır ancak saçınızın beslenmesi için yine de sebuma ihtiyacınız vardır. Bu sebumun tamamen ortadan kalkması saçınızı cansız, kuru ve bakımsız gösterir. Hiçbirimiz bu görüntünün oluşmasını istemeyiz ancak saçınızı çok sıcak suyla yıkarsanız sebumu yok eder ve bu görüntüye davetiye çıkarmış olursunuz.

Saçlarınızı normal ısıda ılık su ile yıkamalısınız. Soğuk suyla yıkamanız saçlarınız için daha ideal olacaktır ancak kış aylarında bu elbette ki mümkün değildir. Ilık su saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak saçınıza canlılık verir. Saç derisindeki kan miktarı arttıkça saç kökünde bulunan hücrelere giden oksijen miktarı da artar ve böylelikle daha canlı ve parlak saçlara kavuşursunuz.

Saç maskesi kullanın

Saçlarınızı yıkayıp temizledikten sonra haftada bir ya da iki kez saç bakım maskeleri kullanarak bakımını yapmalısınız. Bu maskelerin içinde saçın doğal yapı taşı olan keratin bulunmalıdır. Saçınızın böyle bir bakıma ihtiyacı olduğunu düşünmeseniz de aslında vardır. Saç maskeleri saçınıza parlaklık vermek, saçınızı güçlendirmek ve yumuşatmak gibi pek çok farklı kullanım alanına sahiptir. Saçınızın ihtiyacına göre bu maskelerden yararlanabilirsiniz.

Saçlarınıza bal ile masaj yapın

Saç maskeleri kullanmak yerine doğal ürünler de tercih edebilirsiniz. Saçınıza bal ile masaj yapmak bunlardan biridir. Bal, içerisinde yer alan maddeler sayesinde saç derisini onarır ve derinin daha güçlü olmasını sağlar. Özellikle kepek sorununuz varsa ve saç deriniz kuruysa mutlaka bal masajını denemelisiniz. Bal, saçınıza canlılık ve parlaklık kazandırdığı gibi aynı zamanda saçınızın güçlenmesini, kırılmalara ve kopmalara karşı daha dirençli olmasını da sağlar. Bal masajını çok fazla işlem görmüş ve yıpranmış saçlar için de kullanabilirsiniz. Saça kaybettiği nemi geri kazandırmak saçın canlanmasını ve onarılmasını sağlayacaktır.

Badem yağıyla saçınızı nemlendirin

Nem sorunu saçlarınız için de önemli sorunlardan biridir. Saçınızın uçlarının sık sık kırılması, kopması ve saçınızdaki dökülmeler nem sorunu yüzündendir. Bu sorunlara çözüm olması için badem yağından faydalanabilirsiniz. Saçınıza düzenli olarak badem yağı kullanmanız saçınızın canlanmasını, yumuşamasını ve kolay şekil almasını sağlar.

Saçınızı doğal kurutun

Saçınızı kuruturken çok fazla fön makinesi kullanmamaya çalışın. Havlu yardımıyla saç tellerinizi çok koparmadan nazik hareketlerle kurutmaya çalışın ve ıslaklığını aldıktan sonra saçlarınızı kendi halinde kurumaya bırakın. Fön makinesini ise havanın çok soğuk olduğu zamanlarda kullanmaya çalışın.

Yaz Aylarında Saçınıza Nasıl Bakım Yapmalısınız?

Yaz tatili öncesi saç bakımı önerileri

Yaz aylarında saçınız güneşten, denizden ve havuzdan dolayı oldukça yıpranır. Bu nedenle bu aylarda saç bakımınıza daha fazla özen göstermelisiniz. Mesela tatile gidecekseniz tatil öncesi saçınızın çok işlem görmesini engelleyin ve boya, perma gibi işlemlerden kaçının. Bu işlemler güneşin de etkisiyle saç tellerinin incelerek zayıflamasına neden olur.

Yaz tatilinde saç bakım önerileri

Tatil esnasında ise saçlarınızı çok fazla tuzlu ya da klorlu su ile bırakmamanız gerekir. Plaj dönüşü hemen duşunuzu alarak sonrasında saçınıza koruyucu bakım ürünü uygulamalısınız. Akşamları ise saçınıza badem yağı ya da argan yağı gibi ürünler kullanarak bakımını yapabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarına, klorlu ya da tuzlu suya karşı korumuş olursunuz. Yaz aylarında saç bakımı için ipuçları Yaz için başka bir öneri verecek olursak olabildiğince fresh takılmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Yani yazın saçlarınızı serbest bırakmalısınız. Saçlarınıza çok fazla ısı ve işlem uygulamamalısınız. Yaz aylarında havalar zaten sıcak olduğu için saçlarınızı sıcak suyla değil, soğuğa yakın ılık suyla yıkamalısınız ve saçınızın kendiliğinden kurumasına izin vermelisiniz. Dışarı çıkacağınız zamanlarda ise saçınıza fön ve dalga gibi herhangi bir işlem yapmak yerine her zaman kullandığınız bir saç köpüğüyle şekil verebilirsiniz. Yaz aylarında saçlarınızı kestirmek ise oldukça doğru bir karar olacaktır. Kısa saça bakmak her zaman daha kolaydır. Saçlarınızı kestirdikten sonra bakım yağlarını düzenli olarak sürdüğünüz ve maskelerinizi düzenli olarak yaptığınız takdirde çok daha güzel ve capcanlı saçlara kavuşacaksınız.

Saç Bakımı İçin Hangi Markaları Kullanmalısınız?

Saç bakım markaları arasında da elbette kaliteye dikkat etmelisiniz. Saçlarınıza iyi bir bakım sunmak isterken kötü sonuçlarla karşılaşmanızı istemeyiz. Saç bakımında en sık tercih edilen markalar ise Phyto ve La Roche Posay olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bu marka ve ürünleri sagliksepeti.com kalitesi ve güvencesiyle hizmetinize sunuyoruz.

admin

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

2 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

3 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

3 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

4 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

1 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago