Güzellik ve Bakım

Gece Kremleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

GECE KREMLERİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Cilt bakımına dair bilincin gelişmesiyle birlikte cilt bakım ürünlerinde de çeşitlenme yaşanmıştır. Bu sayede farklı bakım ihtiyaçlarına yönelik özel cilt bakım ürünleri üretilmiştir. Gece kremleri de bu ürünlerin arasında yer alır.

Cildimiz çeşitli çevresel etkenlere ve genetik özelliklere bağlı olarak çeşitli problemlerle karşı karşıya kalabilir. Bu problemleri önlemek ya da problemlerin etkilerini azaltmak için cilt bakımına özen göstermek oldukça önemlidir.

Gün içinde cildimizde biriken güneş kremi, makyaj kalıntıları, toz ve kir gibi olumsuz etkenlerden arınmak ve cildimize ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak; cilt bakımının oldukça önemli bir parçasıdır. Gece kremleri cilde yoğun nem sağlayarak olumsuz etkenlerin cildimize verdiği zararı onarmaya yararken temizleyici ürünlerin cilt bariyerimizi çizmesini engeller. Ayrıca gece kremleri zengin içerikleriyle hücre yenilenmesinin en yoğun olduğu saat aralığı olan 23.00 ve 04.00 aralığında cildimizi desteklemeye de yardımcı olur.

GECE VE GÜNDÜZ KREMİ FARKI NEDİR?

Cilt bakım rutinlerini ve bu rutinler sırasında kullanılan ürünleri temelde gündüz ve gece olarak ikiye ayırmak mümkündür. Gündüz cilt bakım rutinleri genellikle cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak ve makyaja hazırlamak üzerine kuruludur. Bu bağlamda gündüz kremlerinin genellikle cildi nemlendirme ve makyaj için uygun bir baz oluşturma işlevi gördüğü söylenebilir. Gündüz kremleri ince kıvamlı ve cilt tarafından hızla emilebilen yapıda olan ürünlerdir.

Gece bakım rutinleri cildin gün boyu kaybettiği nemi geri kazandırmak ve olumsuz etkenlerin cilt üzerinde yarattığı tahribatı iyileştirmek amaçlı ürünlerle gerçekleştirilir. Bu bağlamda gece kremleri oldukça zengin bakım içeriğine sahip, yoğun kıvamlı ürünlerdir. Gece kremlerinin etkisi, serum ve maskelerle desteklenerek artırılabilir.

GECE KREMİ FAYDALARI NEDİR?

Gece kremleri nemlendirme ve yenileme odaklı ürünlerdir. Bu sebeple bu ürünler yapıcı onarıcı açıdan zengin mineralli içeriklere sahiptir. Dolayısıyla gece kremleri, gece boyu cildinizin kendini yenilemesine yardımcı olarak daha genç, daha canlı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Ayrıca gün boyunca çeşitli etkenler sebebiyle nem kaybeden cildinizi içten ve dıştan yoğun şekilde nemlendirir. İçten nemlenen ve beslenen cilt daha esnek, yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazanır. Dıştan nemlenen cilt ise olumsuz dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale gelir. Gece kremlerinin birçoğu yaşlanma karşıtı etkilidir. Bu sayede gece kremleri yaşlanma izlerinin belirginleşmesini yavaşlatma ve engelleme üzerinde de etkilidir.

GECE KREMİ KULLANMAK ŞART MI?

Gece kremi kullanımı cildin sağlıklı ve genç kalması için oldukça önemlidir. Çünkü gece kremleri cildi derinlemesine nemlendirerek cildin kendisini yenilemesine ve beslemesine destek olur. Bu sayede cilt problemleri azalır ve yaşlanma etkileri yavaşlar. Bu sebeple gece kremi kullanımı kısa vadede cilt kusurları ve uzun vadede cildin sağlığı açısından birçok olumlu etkiyi beraberinde getirir.

GECE KREMİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Gece kremi kullanımının yanı sıra doğru gece kreminin kullanımı cilt için yararlı sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla gece kremi seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken birtakım özellikler bulunmaktadır. En temel kriterler cilt tipiniz ve yaş grubunuzdur. Cilt tipi ve yaş grubu, cildin ihtiyaçlarını belirleme konusunda en etkili özelliklerdir.

Cildiniz ister yağlı olsun ister kuru; her cildin derinlemesine neme ihtiyacı vardır. Bu sebeple seçtiğiniz gece kreminin nem oranına dikkat etmeniz gerekir. Yağlı ciltlerde su bazlı bir krem kullanılması cildi yağlandırmadan nemlendirmeye yardımcı olur. Kuru ciltlerde ise doğal yağlarla desteklenen gece kremleri, cildi derinlemesine nemlendirmeye imkan tanır. Eğer hassas ciltliyseniz seçtiğiniz gece kreminin içeriğinin büyük oranda bitkisel olmasına özen gösterebilirsiniz. Ayrıca parfümsüz ve renksiz gece kremleri de hassas cildinizi tahrişlerden korumak için faydalı birer seçim olabilir.

Farklı yaş gruplarının ciltleriyle ilgili farklı ihtiyaçları bulunur. 20’li yaşlarda cildi günlük bakıma ve makyaja hazır hale getirmek için gece kremlerinin yoğun nemlendirme etkisinden faydalanılabilecekken 30’lu yaşlarda yaşlanma etkilerini yavaşlatmak için Misbahçe Canlandırıcı Gece Bakımı gibi antioksidan içerikli ve mevcut yaşlanma izlerini silip cildi yeniden yapılandırmak için aminoasit içerikli gece kremleri tercih edilebilir. 40’lı yaşlarda Bioderma Pigmentbio C-Concentrate gibi cilde dolgunluk verecek ve renk eşitsizliklerini gidererek cildi gençleştirecek peptit ve vitamin içerikli yoğun nemlendirici gece kremlerinin kullanılması önerilir. 50’li yaşlarda ise Caudalie Resveratrol Lift Sıkılaştırıcı ve Yaşlanma Karşıtı Gece Bakım Kremi gibi yoğun nemlendirici ve yapılandırıcı, yaşlanma karşıtı gece kremleri tercih edilebilir.

GECE KREMİ UYGULANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Gece kremi uygulamasının uyumadan en az 10 dakika önce, temiz cilt üzerine temiz ellerle, cildi çekiştirmeden, nazik hareketlerle uygulanması oldukça önemlidir.

Gece kremlerini uygulamadan önce cildin iyice temizlenmiş ve kurulanmış olması gerekir. Cilt üzerindeki makyaj uygun bir makyaj temizleyiciyle temizlendikten sonra kalan makyaj artıkları, yağ ve kirin temizlenmesi için ikinci bir temizleme işlemi uygulanmalıdır. Ardından cilt kurulanmalıdır. Gece bakım rutininizde herhangi bir tonik bulunuyorsa, gece kremi uygulamasından önce toniğinizi uygulayarak temizlemeyi tamamlayabilir ve cildinizi yatıştırabilirsiniz. Kullandığınız bir serum varsa, gece kremi uygulamasından önce serumunuzu uygulayarak cildinize yedirmelisiniz.

Tüm temizleme ve cildi nemlendiriciye hazırlama adımları tamamlandıktan sonra uygun miktarda gece kremini cildinize yumuşak dairesel hareketlerle uygulamaya başlayabilirsiniz. Uygulama sırasında kullanılan hareketlerin yukarı yönlü olmasına özen göstererek cildinizi sarkmalara karşı koruyabilirsiniz. Kremin cildinize verimli şekilde işleyebilmesi için çeşitli yüz yogası aletlerinden de faydalanabilirsiniz.

Gece kremlerini sadece yüzünüze değil, boyun ve dekolte bölgenize de uygulamanız önerilir. Bu sayede gün boyunca olumsuz etkenlere maruz kalan bu alanları da derinlemesine nemlendirmiş olursunuz. Yaşlanma izlerinin en hızlı belirginleştiği alanlar arasında bulunan boyun ve dekolte bölgesine ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamak için gece kreminizi bu bölgelere de uygulamayı ihmal etmeyin.

UYKU MASKESİ İLE GECE KREMİ: FARKI NEDİR VE HANGİSİNİ KULLANMALI?

Gece cilt bakım rutini oluştururken gece kremlerinin yanı sıra uyku maskeleri, diğer adıyla gece maskeleriyle de karşılaşabilirsiniz. Bu durumda bu iki üründen herhangi birini mi yoksa ikisini de mi gece bakım rutininize ekleyeceğinize dair bir kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Uyku maskeleri de gece kremleri gibi gece boyunca cildi nemlendirmeyi ve beslemeyi hedefleyen ürünlerdir. Ancak uyku maskeleri gece kremlerine kıyasla genellikle daha yoğun bir kıvamdadır. Gece kremleri gibi uyku maskeleri de yoğun nemlendirici etkiye sahiptir. Uyku maskeleri ayrıca nemlendirici etkilerinin yanı sıra akne, kızarıklık gibi çeşitli cilt problemleriyle de savaşmayı hedefler. Gece kremleriyle uyku maskeleri arasındaki en temel fark kullanım sıklıklarıdır. Gece kremleri her gece yatmadan önce uygulanması önerilen ürünlerken uyku maskelerini haftada 1 ya da 2 kez uygulamak önerilir.

Irmak Akdağ

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

2 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

2 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

3 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

4 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

4 hafta ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago