Güzellik ve Bakım

BB ve CC Kremler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

BB ve CC Kremden Hangisi Size Uygun?

Kozmetik sektöründe yaşanan gelişmeler sayesinde artık makyaj ile cilt bakımı tek çatı altında buluşabiliyor. Bu duruma en güzel örnekler özellikle son dönemde popülerleşen ve “renkli kremler” olarak da bilinen BB kremler ve CC kremlerdir.

BB kremler ve CC kremler, günlük makyajda fondötenin yerine kullanılabilen ürünler olarak bilinir. Özellikle hafif makyajlarda doğal görünüm sağlayan ve cilde canlılık katan bu ürünler bir yandan da cildinizi nemlendirir ve hatta güneşten de korur. Peki, sizin cilt tipiniz ve ihtiyaçlarınız için BB kremler mi yoksa CC kremler mi daha uygun? Bu soruya cevabınız ne olursa olsun Sağlıksepeti.com’da cilt tipinize ve bütçenize uygun birçok BB krem ve CC krem seçeneği bulmanız mümkün!

BB Krem İle CC Krem Farkı Nedir?

BB kremler de CC kremler de günlük hayatta fondötenli makyaj yapmak istemeyen ancak yine de bir ten ürünü kullanmaya ihtiyaç duyan kişiler için tasarlanan ürünlerdir. Her ikisi de cildin doğallığını bozmadan çeşitli cilt kusurlarının görünümünü azaltmak için tasarlanan bu ürünlerin temel farkı etki ettikleri cilt kusurları üzerinedir.

BB kremler genel kapatıcı etkiye sahip ürünlerdir. Fondötenler kadar etkin kapatıcı özelliğe sahip olmasa da özellikle doğal makyaj yapmayı tercih eden ve cildinde yüksek kapatıcılığa ihtiyaç duymayan kişiler için BB kremler oldukça idealdir. CC kremler ise lokal etkili ürünlerdir. Cilt üzerindeki renk eşitsizliklerini gidermeye ve kızarıklıkları nötrlemeye yardımcı olan bu ürünler ciltte herhangi bir kapatıcılık etkisine sahip değildir.

Bb Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Açılımı “blemish balm” ya da “beauty balm” olarak bilinen BB kremler tek üründe üç farklı etki sunan oldukça işlevsel ve pratik ürünlerdir. Cildi nemlendiren, cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyan ve cilt kusurlarını kapatan BB kremler; günlük kullanım için ideal ürünlerdir. Hafif ve ince yapıları ile özellikle yaz aylarında kullanım için uygun olan BB kremler az-orta kapatıcılık derecesine sahip renkli nemlendiricilerdir.

Bazı BB kremlerde çeşitli cilt problemleri üzerinde olumlu etki gösterebilecek bazı içerikler de bulunur. Örneğin akneli ciltler için özel olarak geliştirilen BB kremler ciltte ekstra yağlanmaya sebep olmaz ve sivilceleri kurutmaya yardımcı olur. Hassas ciltler için tasarlanan BB kremler ise cilt kızarıklıklarını engellemeyi hedefler.

BB kremlerde genellikle açık, orta ve koyu olmak üzere üç ton bulunur. En verimli kullanım için cilt tipinize ve cilt tonunuza uygun BB kremi seçmeniz gerekir.

Bb Krem Nasıl Uygulanır?

BB kremler akışkan yapıdadır ve genellikle tüp formda bulunur. Yeterli miktarda ürünü elinize aldıktan sonra parmak uçlarınız yardımıyla ürünü cildinize ve boynunuza uygulayabilirsiniz. Fondöten kadar kalın ve yoğun yapılı olmadığı için BB kremleri fırça ya da süngerle uygulamaya gerek yoktur ancak daha doğal ve ciltle bütünleşmiş bir görüntü yakalamak için nemli makyaj süngeri yardımıyla da BB krem uygulaması yapabilirsiniz.

Cc Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Açılımı “color corrector” ya da “complexion correcting” olarak bilinen CC kremler cilt üzerinde herhangi bir kapatıcı etkiye sahip değildir. Bu ürünlerin temel hedefi cilt üzerindeki renk eşitsizliklerini gidermektir. Yoğun mineral içerikleri sayesinde cildi nemlendirmeye de yardımcı olan bu ürünler makyaj öncesinde daha eşit bir cilt yüzeyi oluşturmak amacıyla makyaj bazı olarak da kullanılabilirler.

CC kremlerde herhangi bir ton kartelası bulunmamaktadır. Birçok CC krem; kızarıklıkları eşitleyebilmek için yeşil renklidir.

CC kremlerin de birçoğunda güneş koruma faktörü bulunmaktadır. Ayrıca cildi gün boyu nemlendirmek için de kullanılabilirler.

CC Krem Nasıl Uygulanır?

CC krem bölgesel olarak uygulanabileceği gibi tüm yüze de uygulanabilir. Yeterli miktarda ürünü elinize aldıktan sonra parmak uçlarınız yardımıyla renk eşitsizliği gösteren bölgeye uygulama yapabilirsiniz. Tüm yüze yapılacak uygulamalarda ise yine parmak uçlarınız yardımıyla ürünü uygulayıp yayabilirsiniz.

CC KREM Mİ DAHA İYİ BB KREM Mİ?

BB kremler ve CC kremler arasında doğru seçim yapabilmek için cilt problemleriniz ve üründen beklentileriniz göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer günlük hayatta doğal görünümlü makyajlar yapmak istiyorsanız ya da cildinizde kapatıcı etkiye sahip bir ten ürünü kullanmayı hedefliyorsanız BB kremler sizin için daha uygun olacaktır. Kapatıcı etkili bir ten ürünü kullanmak istemiyorsanız ancak cildinizin belli bölgelerinde gözlemlediğiniz renk eşitsizliklerini nötrlemeyi hedefliyorsanız ise CC kremler sizin için doğru seçim olacaktır.

BB VE CC KREM ÖNERİLERİ

La Roche Posay Toleriane Sensitive Medium Renkli Yatıştırıcı Krem özellikle hassas ciltlerde cilt bariyerini güçlendirip cildi derinlemesine nemlendirirken cilde pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. La Roche Posay Hydreane BB Creme Spf20 cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korurken gün boyu nemlendirme sağlar. Cilt tonunu eşitleyen ve doğal bir kapatıcılık sağlayan bu ürün yağlı his bırakmaz. La Roche Posay Rosaliac CC Creme Spf30 ise güneş koruma etkisiyle hassas ve kızarıklığa meyilli ciltleri güneşin zararlı etkilerine karşı korumaya alırken cilt tonundaki eşitsizlikleri de giderir.

Irmak Akdağ

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

2 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

3 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

3 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

4 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

1 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago