Güzellik ve Bakım

Leke Giderici Ürünler Hakkında Detaylı Bilgiler

Leke giderici ürünler; cilt lekelerini yok etme, azaltma, önleme gibi işlevlere sahip cilt bakım ürünleridir. Birçok leke giderici ürün içerisinde güneş koruması barındırır ve bu da oluşabilecek lekeleri önler. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan leke giderici ürünler; krem ve merhemler, leke giderici sabunlar, yüz temizleyiciler, maskeler, sabunlar ve jel ürünler gibi ürünlerden oluşmaktadır. Güneşten gelen zararlı ışınlar, hormonal değişiklikler, doğum kontrol hapları gibi bazı ilaçlar, hamilelik dönemi ve yaşlandıkça ortaya çıkmaya başlayan cilt eşitsizlikleri birçok kişinin yaşadığı cilt lekesi probleminin başlıca sebepleridir. Cilt lekeleri birçok çevresel faktörden oluşabildiği gibi oldukça kolay bir şekilde de ortadan kalkabilirler. Leke giderici ürünler işte bu konuda lekeli ciltlere sahip birçok kişiye yardımcı olmaktadır. Kadın, erkek cinsiyet fark etmeksizin cilt lekeleri ile yıllardır problem yaşayan insanların evde leke kremi kullanarak bu problemden kurtulması mümkündür.

Cilt Lekeleri Neden Olur?

Her insanın belli dönemlerde başına gelen cilt sorunlarından birisi olan cilt lekeleri; çevresel faktörlerin etkisi ile meydana gelmektedir. Hormonal değişiklikler, bazı ilaçlar, doğum kontrol hapları, genetik yatkınlık ve az su tüketimi gibi etmenler ciltte leke oluşumunda yer alan etmenlerden bazılarıdır. Çözümü oldukça kolay olan cilt lekeleri çeşitleri; ergenlik dönemlerinde veya yağlı, akneli ciltlerde oluşan sivilcelerin kalan lekeler, hamilelik döneminde oluşan lekeler, güneş lekeleri, yaşlandıkça ciltte meydana gelen lekeler ve yanlış kozmetik ürünleri kullanımı yüzünden ciltte oluşan lekelerdir.

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Cilt lekeleri, yediden yetmişe kadın erkek herkesin başına belirli dönemlerde gelebilen bir problemdir. Bu problem oldukça kolay bir şekilde çözüme kavuşturulabilmektedir. Cilt lekelerini önlemek ve azaltmak için birçok leke giderici ürün bulunur. Bu ürünlerin amacı, ciltteki lekeleri en aza indirgemek, yeni lekelerin oluşumunu önlemek ve cilt tonunu eşitlemektir. Düzenli bir kullanımda oldukça büyük bir fark yaratan leke giderici ürünler, zor görünen birçok cilt lekesine kalıcı bir çözüm olabilmektedir. Her cilt lekesine özel leke giderici ürün bulunmaktadır. Akne kremi, sivilce kremi, güneş lekesi kremi, yanık kremi, nemlendirici leke kremi, leke karşıtı serum, nemlendirici leke karşıtı aktif yüz suyu gibi birçok leke giderici ürün çeşidine sağlıksepeti.com ayrıcalığı ile sahip olabilirsiniz.

Cilt Lekesine Ne İyi Gelir?

Cilt lekelerinin giderilmesi için birçok yöntem bulunmaktadır. PRP, kimyasal peeling, mezoterapi, lazer tedavisi ve düzenli olarak leke giderici ürünler kullanmak bu yöntemlerden bazılarıdır. Eğer evde ekonomik bir şekilde cilt lekeleriniz için bir şey yapmak istiyorsanız, cildinizdeki lekeler için mutlaka düzenli bir leke giderici ürün kullanmalısınız. Leke giderici ürünleri düzenli kullanmanın yanı sıra, bol su içmeli, güneş kremi sürmeyi eksik etmemeli, doğal içerikli kozmetik ve bakım ürünleri tercih etmeli, sivilce, siyah nokta ve aknelerinizi sıkmamalı, uzun süre güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmamalı ve mutlaka cildinizi nemli ve temiz tutmalısınız.

Leke Kremi Nasıl Kullanılır?

Leke giderici ürünler gözle görülür bir etki alınmak istenirse mutlaka sabah ve gece bakım rutinlerine eklenmelidir. Güneşe maruz kalınacaksa yüksek korumalı bir güneş kremi muhakkak kullanılmalı fakat mümkünse güneşe çıkılmadığı zamanlarda leke giderici ürünler tercih edilmelidir. Parmak uçlarınıza aldığınız leke giderici kremi, yeni temizlenmiş olan temiz cilde nazikçe masaj yaparak ve cildinize yedirerek uygulayabilirsiniz.

Cildinize Uygun En İyi Leke Kremi Nasıl Seçilir?

Cildinize en uygun leke giderici kremi seçebilmeniz için öncelikle cilt tipinizi ve leke çeşidinizi bilmelisiniz. Cildinizin tipine ve lekenize uygun bir ürünü tercih ederek lekelerinizi gözle görülür oranda azaltabilirsiniz. En çok satılan ürünlerden biri olan La Roche Posay Pigmentclar Cream UV Spf 30; kuru ciltleri nemlendirirken karma ve yağlı ciltlerin yağ dengesini sağlar ve ciltteki koyu lekeleri onarır. Tüm cilt tiplerinin rahatlıkla tercih edebileceği bu leke giderici ve onarıcı krem, cilt tonunu eşitler ve aynı zamanda yaşlılık belirtilerini ve kırışıklıkları azaltır. Bir diğer çok satan leke giderici ürün olan The Organic Pharmacy Rose Plus Brightening Complex leke problemine sahip tüm cilt tipleri için uygundur. Cilt lekelerine iyi gelen bu leke giderici ürün cilt pigmentasyonunu düzenler, cildi pürüzsüz ve doğal ışıltılı bir hale getirir.

Lekeler Nasıl Yönetilir?

Cilt lekeleri oldukça zahmetli ve zorlu bir cilt problemidir ama kaçınılmaz ve önlenemez bir problem değildir. Cilt lekelerini yönetmek oldukça kolay aşamalara sahiptir fakat bu aşamaların düzenli yapılması gerekmektedir. Öncelikle, cildinizde leke oluşumunu engellemek için mutlaka günde ihtiyacınız kadar su içmelisiniz. 8-12 su bardağı su içerek cildinizi nemlendirir ve leke oluşumunu bir nebze önlersiniz. Mutlaka güneş kremi kullanmalı; yalnızca yaz aylarında değil bunu yüz yıkamak kadar günlük bir rutine dönüştürerek her gün yapmalısınız. Güneş, birçok insanın cildinde leke olmasının temel sebebidir. Bu nedenle zararlı ışınlardan 50 spf güneş koruyuculu kremler kullanarak korunmalısınız. Mutlaka içeriği temiz ve doğal bakım ve kozmetik ürünleri tercih etmelisiniz. Cildinizde oluşan sivilceleri, akneleri ve siyah noktaları asla sıkmamalısınız. Son aşama olarak cilt bakım rutinlerinizde muhakkak sabah ve akşam olmak üzere iki kez leke giderici ürünleri eklemelisiniz. Cilt tipinize ve lekenize uygun leke giderici ürünleri kullanarak cildinizdeki lekeleri azaltabilir ve yeni oluşabilecek lekeleri oluşmadan önleyebilirsiniz.

En İyi Leke Giderici Ürün Önerileri

 Sağlıksepeti.com sizlere en kaliteli markaları uygun fiyat fırsatları ile sunmaktadır. Bu markalardan en çok tercih edilenleri sırası ile; Darphin, Lierac, Nuxe, Skinceuticals, Vichy, La Roche Posay, Phyto, The Organic Pharmacy, Caudalie, Dermalogica, Mustela, Avene, Bioderma markalarıdır.

Irmak Akdağ

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

4 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

1 ay ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

1 ay ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

1 ay ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

1 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago