Güzellik ve Bakım

Cilt Bakım Yağları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Cilt bakım rutinlerinin olmazsa olmazı olan cilt bakım yağları her cilt tipinin karşılaştığı problemleri önlemekle kalmıyor aynı zamanda bu problemleri ortadan da kaldırıyor. Cilt problemlerine meydan okuyan cilt bakım yağları aynı zamanda binlerce farklı çeşide ve içeriğe de sahip. Bu yazımızda cilt bakım yağı nedir, cilt bakım yağı nasıl kullanılmalıdır, cilt bakım yağı niye kullanılmalıdır ve cilt bakım yağı kullanmanın cildimize faydaları nelerdir gibi birçok yararlı soruyu sizler için yanıtladık.

Cilt Bakım Yağı Nedir?

İçeriğinde birbirinden çeşitli aromalar barındıran cilt bakım yağı; cildi nemlendirmek, doğal bir ışıltı vermek, cildin yumuşamasını ve genç görünmesini sağlamak amacı ile kullanılan ve çok sevilen bir cilt bakım ürünüdür. Yüz bakım yağlarının; lavanta, biberiye, ceviz, portakal, nar çekirdeği, kayısı çekirdeği, jojoba, badem ve kuşburnu çekirdeği yağı gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Sağlık sepeti adlı internet sitemizden en çok satılan Happy Moments Lavanta Yağı, Happy Moments Organik Nane Yağı ve Talya Hardal Yağı ürünlerimize bir tıkla ulaşabilirsiniz.

Cilde İyi Gelen Bakım Yağları Nedir?

Birçok cilt bakım yağı cilt için çeşitli faydalar sunar. Daha sağlıklı, parlak ve genç bir cilt için en sık tercih edilen yüz bakım yağları; biberiye, lavanta, jojoba, avokado, tatlı badem, argan, kamelya, nane, zeytinyağı, limon yağı ve son yıllarda gittikçe popülerleşen hindistan cevizi yağıdır. Gelin bu cilt bakım yağlarını ve faydalarını tek tek inceleyelim.

Kırışıklıklar Gitsin, Cildiniz Esneklik Kazansın: Jojoba Yağının Gücünü Keşfedin

Cilt bakım yağlarından en çok tercih edilenlerden biri olan jojoba yağı cilde esneklik sağlar. Cilde esneklik sağlamasının yanı sıra jojoba yağı içerisindeki zengin E ve B vitaminleri ile cildi güçlendirir.

Kokusuyla Mest Eden, Faydaları Saymakla Bitmeyen Bir Bitki: Lavanta Yağı

İnsan sağlığına en faydalı çiçeklerden biri olan lavantanın elbette yağı da oldukça yararlıdır. Ciltteki mikrop ve bakterileri öldürerek sivilce ve akne oluşumunu önleyen lavanta yağı, çay ağacı yağı ile birlikte kullanıldığında sivilceli olan yağlı ciltlere oldukça yararlı bir hale geliyor.

Biberiye Yağı İle Hep Genç Kalın

Cilt temizliği denince ilk akla gelen cilt bakım yağlarından da biri olan biberiye yağı; içerisinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirerek cildin hep genç kalmasını sağlıyor.

Avokado Yağı İle Hassas Ciltler Mutlu

Hassas cilde sahip olanların cildini yakmayan, çevresel etkenlerden matlaşan cildi parlatan avokado yağı; antioksidan açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olmasının yanı sıra içerisindeki E vitamini sayesinde cildi oldukça nemlendirir. Kuru ve hassas ciltlerin doğal nemlendiricisi olan bu yüz bakım yağı cilt tarafından oldukça hızlı bir şekilde emilerek ciltte yağlı bir görüntü bırakmaz.

Mucizevi Etkilerin Adresi: Tatlı Badem Yağı

Kan dolaşımını hızlandırır, UV ışınlarını engeller ve en zorlu makyajları bile kolayca çıkarır. Evet, doğru bildiniz. Bütün bunları ancak ve ancak tatlı badem yağı yapabilir. Tatlı badem yağı, cildi birçok etkene karşı korurken yumuşacık yapısı ile cildi nemlendirir ve yumuşatır.

Çatlakların Baş Düşmanı: Argan Yağı

Kuru ciltler, egzama, kilo alıp vermede ve hamilelikte oluşan çatlaklar… Kupkuru bir cildin baş düşmanı olan argan yağı, kırışıklıkları azaltır ve temiz bir cilde uygulandığında cildi kadife kadar yumuşatır.

Ege Bölgesinin Pırlantası, Cildin Kurtarıcısı: Zeytinyağı

Nemlendirme denince akla ilk gelen doğal cilt bakım yağı olan zeytinyağı; en kuru ciltlere bile yoğun bir nemlendirme sunar. Yemeklerde olduğu kadar ciltte de kullanıldığında birçok faydaya sahip olan bu bakım yağı; saç diplerinde oluşan egzamalar için de önerilmektedir.

Cilt Bakım Yağları Nasıl Kullanılmalıdır?

Günde iki kez, sabah ve akşam, cilt bakım yağı cilt bakım rutinlerine eklenebilir. Cildinizin ihtiyacı doğrultusunda avucunuza fazla olmayacak şekilde 2-3 damla cilt bakım yağı dökün. Cilt bakım yağını yeni temizlenmiş cildinize nazik masajlar yaparak yedirin. Elinizde fazla kalan cilt bakım yağını kulak arkalarınıza, dekolte bölgenize ve boynunuza yedirebilirsiniz.

Cilt Bakım Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cildiniz için bir cilt bakım yağı tercih ederken mutlaka güvenilir yerleri seçmelisiniz. Organik ve soğuk sıkım yağları satın almayı tercih etmeli ve cilt tipinize uygun olan, cildinizin ihtiyacını karşılayacak cilt bakım yağı ürünlerini satın almalısınız.

Neden Cilt Bakım Yağı Kullanılmalı?

Cilt bakım yağları; içerisinde yer alan çeşitli antioksidanlar ve vitaminler sayesinde cilde gereken bakımı sağlamaktadır. Cilde doğal bir ışıltı ve parlaklık veren bu yağlar mest eden aromaları ile cildi yumuşatarak nemlendirirler. Akne, sivilce, siyah nokta ve gözeneklere iyi gelen bunların oluşumunu önleyen cilt bakım yağları aynı zamanda cilt kuruluğuna, çatlaklara ve egzamaya da iyi gelir. Cilde esneklik katarak, kırışıklıkları azaltarak cildi gençleştiren cilt bakım yağları ile doğal, ışıltılı ve genç bir cilde sahip olmanız oldukça kolay ve zahmetsiz.

Irmak Akdağ

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

1 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

2 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

2 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

3 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

3 hafta ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago