Güzellik ve Bakım

Evde Cilt Temizliği İçin Tavsiyeler

Cilt bakımı sağlık açısından en başta önem verilen konular arasında yer alır. Çünkü günlük hayat alışkanlıkları, düzensiz beslenme, uykuyu alamama, alkol-sigara tüketimi gibi konular cilde zarar vererek hasar oluşumuna neden olmaktadır. Bu tarz düzensizlikler cildin ışıltısını kaybetmesine, akne vb. problemlere sebep olurken, yaşlanmayı da hızlandırmaktadır. Bu nedenle doğru cilt bakımı önemli bir konudur. Ancak pek çok konu gibi cilt bakımı da maliyet gerektiren bir husus olduğu için herkesin doktora görünme, doğru ürünlerin maliyetini karşılayabilme konusunda eşit olmadığı söylenebilir. Bu nedenle ideal cilt bakımı evde de yapılabilir. Peki evde cilt bakımı nasıl yapılır? İlk olarak dikkat edilmesi gereken ve herkesin kolayca yapabileceği husus cilt temizliğine dikkat etmektir. Cilt temizliği cilt sağlığı açısından olmazsa olmazdır. Bu da başlangıç olarak yüzü bol bol yıkayarak olmaktadır. Özellikle makyajın çıkarılması ve cildin arındırılması oldukça önemlidir. Ayrıca cilt temizliğinde doğal ürünleri kullanmanın daha sağlıklı olduğu bilinmektedir. Çünkü doğal karışımlar fabrika ürünlere göre cildin yapısına daha uygundur ve yapıyı bozmayarak, korumaya yardımcı olur. Çünkü kimyasal içerikli ürünler cildin en derin katmanına ulaşarak delik, çukur gibi hasarlara neden olabilmektedir. Bu nedenle cilt temizliğinde doğal karışımlar kullanmak daha sağlıklıdır. Peki bu nasıl yapılabilir? İşte evde cilt bakımı için pratik ürün ve yöntemler…

Limon ile Cilt Temizliği

Limonun içinde bol miktarda asit vardır. Bu asitler sayesinde limon, ciltteki ölü hücreleri temizler, hücreleri yeniler. Ayrıca siyah noktaları yok etmeye de yardımcı olur. Bu nedenle cilt temizliğinde limon, yüz ve boyun kısımlarına taze sıkılmış halde uygulanabilir. Tonik etkisi yaratan limon yaklaşık on dakika-cilt tipine göre süre farklılığı olabilir-bekletilerek, ılık su ile durulanabilir.

Salatalığın Nemlendirici Etkisi

Özellikle limon karışımından sonra uygulanacak salatalık, cilde kaybettiği nemi geri verecektir. Çünkü salatalık, en çok su içeren besinler arasında yer alır. İçeriğindeki su oranı sebebiyle de cildi nemlendirme konusunda oldukça başarılıdır. Ayrıca lekelenmeleri azaltarak, ciltte yeni hücre oluşumunu sağlar. Özelliklere göz bölgesine öylece koyulup bekletilebileceği gibi salatalık maskesi yapmak da etkili ve zahmetsiz bir yöntemdir.

Salatalık Maskesi

Salatalık soyulur, blender yardımıyla püre haline getirilir. Elde edilen püreye tercihen yulaf ezmesi ve bal eklenir. İyice karıştırılır. Böylelikle krem elde edilerek ciltte yaklaşık on beş dakika bekletilir.

Maden Suyu ile Cilt Temizliği

Herkesin bildiği üzere maden suyu, yüksek miktarda mineraller içermektedir. Bu minerallerin de cilde faydası oldukça fazladır. İçeriğindeki mineraller sayesinde maden suyu, cildi canlandırıp temizlemeye yardımcı olur. Maden suyu ile cilt temizleme, yüzü onunla yıkayarak ya da pamuğa döküp yüze uygulayarak olmaktadır.

Kahve Telvesinin Peeling Etkisi

Kahve, içeriğindeki yüksek kafein sayesinde, vücudu ve cildi canlandırmada oldukça etkilidir. Kahve telvesiyle yapılacak Peeling, cildi canlandırır, cildin ölü derilerden kurtulmasına yardımcı olur. Kahve telvesi yüze masaj yapılarak uygulanarak ılık su ile yıkandığında güzel bir Peeling etkisi oluşturacaktır. Uygulamadan sonra nemlendirici kullanımı önerilmektedir.

Yumurta Akı ile Cilt Maskesi

Yumurtanın faydalarını bilmeyen yoktur. Protein kaynağı yumurta cilt için de vazgeçilmez bir besindir. Evde yumurta akı ile yapılacak cilt maskesi cildi yenileyerek, hücre oluşumunu sağlayacaktır. Yumurtayla yapılacak maskede ilk olarak yumurta akı ile sarısı ayrılır, ardından ayrılan yumurta akı iyice çırpılarak temiz cilde yukarı doğru hareketlerle sürülür. Ayrıca göz altına da uygulanabilir. Yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra cilt ılık suyla yıkanır.

Bal ile Cilt Temizliği

Bal, cilde ihtiyacı olan nemi anti bakteriyel özelliği sayesinde kolaylıkla sağlar. Bal; esnek yapısı gereği cilde uygulandığında cildi anında yumuşatacak, lekelerin giderilmesine ve nemlenmesine yardımcı olacaktır. Bal cildin her yerine uygulanır, kuruması beklenir. Ardından ılık su ile durulanır. Bu yöntem üç günde bir uygulandığında ciltte inanılmaz değişimler sağlar.

Karbonat ile Cilt Temizliği

Karbonat, cildin ph seviyesini dengeler. Ciltte istenmeyen akne, leke gibi sorunları gidermede bire birdir. Karbonat ayrıca yüksek Peeling etkisi yaparak, cildi ölü derilerden arındırır. Ayrıca kirli cildin temizlenmesini sağlar.

Bir tatlı kaşığı karbonat, aynı ölçüde limon suyuyla karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Bu karışımla yüz temizlenir, ılık su ile durulanır. Bu karışım haftada yaklaşık iki kere uygulanabilir.

Irmak Akdağ

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

2 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

3 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

3 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

4 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

1 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago