Güzellik ve Bakım

Saç Tipine Uygun Şampuan ve Saç Kremi Önerileri

Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kadın ya da erkek fark etmeksizin saçlarımıza oldukça önem verdiğimiz apaçık bir gerçek. Hatta çoğumuz saçlarımızı doğal aksesuarlarımız olarak görürüz ve bu nedenle saç bakımımıza çok önem veririz. Fakat bu noktada saç yapıları farklılık gösterdiği için saç bakımında hangi ürünleri kullanmamız gerektiği noktasında birbirimizden ayrılıyoruz. Bazı saç yapıları çok hassas ve kırılgandır, bazıları çok gürdür ve zor şekil alır. Bazı saçlar çabuk yağlanır ancak bazıları çok kuru olduğu için saç derisinde pul pul dökülmelere sebep olur. Bunlar çok temel saç problemleridir ancak bunun gibi daha pek çok saç sorunu sayabiliriz.

Saç Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Saç bakımınızı yapabilmeniz için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Saç bakımı için ilk önerilen nokta saçların çok sık yıkanmamasıdır. Bunun nedeni ise saçın kendi doğal nemini kaybetmemesi gerektiğidir çünkü çok sık yıkanan saç nemini kaybeder ve zamanla kurur. Saç bakımındaki diğer bir nokta ise saçların çok sıcak suyla yıkanmamasıdır aksi takdirde saç derisinde pul pul dökülmeler meydana gelir. Bu iki unsura dikkat ettikten sonraki adım ise saç bakım ürünlerini doğru seçmek olmalıdır. Saç bakımında kullanacağınız yağları ve maskeleri özenle seçmelisiniz. Saçlarınızın yumuşak ve parlak görünmesi için bal maskesi tercih edebilirsiniz. Ancak hepsinden önce saçlarınızı yıkarken saç tipinizi bilmeli ve saç tipinize uygun şampuan ve saç kremi kullanmalısınız. Doğru şampuanı, saçınıza uygun saç kremini ve diğer bakım ürünlerini bulduğunuzda saçlarınız sizin istediğiniz kusursuz görünüme kavuşacaktır.

Saç Tipine Uygun Şampuan Nasıl Seçilir?

Saçınız için bakım yağları, maske ve serumlar gibi pek çok ürün kullansanız da temel olarak en çok kullandığınız ürün şampuanınızdır. Her yıkamada kullandığınız ürünün saç tipinize uygun olması ve saçınıza iyi gelmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle saç tipinizi bilmeniz ve saçınıza uygun olan doğru şampuanı bulmanız gerekir. Doğru şampuanı seçtiğinizde sadece saçınızın temizlik ihtiyacını gidermiş olmaz aynı zamanda saçınızın istenilen görünüme kavuşmasını ve daima bakımlı olmasını sağlamış olursunuz. Şampuanlar saç derinize nüfuz eder ve bu nedenle diğer saç bakım ürünlerinden daha etkili bir bakım sağlar.

Normal Saçlar İçin Şampuan Seçimi

Normal saç tipine sahipseniz şampuan seçimlerinde saçın yağ oranını dengeleyici, besleyici ve hacim verici şampuanlar kullanmalısınız. Kış aylarında ise saçlarınızın nem dengesini sağlamak için nemlendirici özelliği olan şampuanlar tercih edebilirsiniz.

Yağlı Saçlar İçin Şampuan Seçimi

Saçın kendisinin ürettiği doğal yağa sebum adı verilir ve bazı saç tipleri normal saçlara göre daha fazla sebum üretir. Bu da saç tipinin yağlı olduğunu gösterir. Normal şartlar altında sebum saçı beslemesi için faydalıdır ancak miktarının fazla olması saçı ağırlaştırır ve kirli bir görünüm verir. Bu nedenle saçın yağ dengesinin korunması gerekir ve bu amaç doğrultusunda şampuan tercih edilmesi önemlidir. Sebum miktarını dengeleyici ve hacim verici şampuanlar kullanarak saçınızdaki elektriklenmeyi de en aza indirebilirsiniz. Şampuanınızın içinde krem olmamasına da ayrıca dikkat etmelisiniz çünkü krem saçınızın daha hızlı yağlanmasına sebep olur.

Kuru ve Boyalı Saçlar İçin Şampuan Seçimi

Saçınız çok fazla işleme ve ısıya maruz kaldığında kurur ve yıpranır. Kuruyan ve yıpranan saçlar bakımsız göründükleri için insanlar da bu görüntüden kurtulmak isterler. Bunun için ise ilk olarak doğru bir şampuan bulmak gerekir. Boyalı ve kuru saçlar nem dengesini kaybettikleri için kullanacağınız şampuanın nemlendirici ve E vitamini içerikli olması önemlidir. Hacim verici şampuan kullanmamaya özen göstermelisiniz çünkü bu tip şampuanlar saçınızdaki nemi yok edebilir.

Kıvırcık ve Kabarık Saçlar İçin Şampuan Seçimi

Kıvırcık ve kabarık saçlar şekil alması en zor olan saç tipleri olarak bilinir. Bu saç tipine sahipseniz nemlendirici ve yumuşatıcı özelliği olan şampuanlar tercih ederseniz duş sonrasında saçlarınıza şekil vermeniz daha kolay olacaktır. Bu tarz şampuanlar saçlarınızdaki elektriklenmeyi de azaltacak ve doğal bir görünüm sağlayacaktır. Nem desteği için de bitkisel yağ içerikli şampuanları kullanabilirsiniz.

İnce Telli Saçlar İçin Şampuan Seçimi

İnce telli saçlar kırılmaya ve kopmaya çok müsait olan bir saç tipidir. Bu nedenle bu saç tipine sahip olan kişiler sodyum klorür içeren şampuanları değil, hacim veren şampuanları tercih etmeye özen göstermelidir. Hacim veren şampuanlar saçınızın daha güçlü ve gür görünmesini sağlar.

Kalın Telli Saçlar İçin Şampuan Seçimi

Bu saç tiplerine sahip olanlar saçlarını yumuşatmak için krem içerikli şampuanlardan destek alabilirler. Nemlendirici ve yumuşatıcı özelliği olan şampuanlar kalın telli saç tipleri için en ideal olan şampuanlardır.

Saç Tipine Uygun Saç Kremi Nasıl Seçilmelidir?

Saçınıza uygun şampuanı bulduysanız şimdi sıra saç kreminizi seçmeye geldi. Saç kremi seçimi de şampuan seçimi kadar önemlidir. Saçınızın yağ dengesini, yumuşaklığını ve nem dengesini sağlaması konusunda saç kreminin görevleri oldukça fazladır. Peki saç tipinize göre saç kremi nasıl seçmelisiniz?

Kuru Saçlar İçin Saç Kremi Seçimi

Saçlarınız kuruysa eğer nemlendirici, besleyici ve yenileyici özellikte olan saç kremlerini tercih etmelisiniz. Bu tip saç kremleri kurumuş ve yıpranmış olan saçınızı besleyecek ve saçınızın kaybetmiş olduğu nemi geri kazandırarak nem oranını dengeler. Krem, besleyici özelliği sayesinde saçınıza gereken bakım ve onarımı yapar.

Boyalı Saçlar İçin Saç Kremi Seçimi

Saçınız boyalı ise bu saçın renk dengesinin korunması gerekmektedir. Bu nedenle de saç kreminizi bu amaca yönelik seçmeniz gerekir. Renk kaybını önlemek adına sülfat içermeyen kremler kullanmalısınız. Aynı zamanda boya saçınızı yıpratacağı için kreminizin E vitamini içerikli ve besleyici özellikte olması önemlidir.

İnce Telli Saçlar İçin Saç Kremi Seçimi

Hacim veren ve dolgunlaştırıcı saç kremlerini tercih etmenizi öneriyoruz. Bu tip saç kremleri saçınızı besler ve saçınıza hacim sağlar. Düzenli kullanımda ise daha dolgun saçlara kavuşursunuz.

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kremi Seçimi

Yumuşaklık sağlayan ve parlaklık veren saç kremleri kullanmalısınız. Nemlendirici özelliği olan saç kremleri tercih ederek de saçınızdaki elektriklenmeyi ve kabarıklığı önleyebilirsiniz.

Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Saç Maskesi Tarifleri Nelerdir?

Bazılarımız kuaföre zaman ayırma konusunda oldukça şikayetçiyiz. Kuaföre gitmek yerine evdeki doğal ürünlerle saç bakımını kendimiz yapmak istiyoruz. Eğer siz de evde saç bakımını kendiniz yapmak isterseniz size birkaç maske önerisi sunuyoruz.

Dökülen saçlar için 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı badem yağını bir kasede karıştırın. Karışımı saç diplerinizden başlayarak bir fırça yardımı ile tüm saçınıza yedirin. 5 dakika boyunca masaj yaptıktan sonra saçınızı durulayabilirsiniz.

Kepekli saçlar için çekilmiş çemen tohumunu 2 su bardağı suyun içerisinde 1 gün boyunca bekletin. Temiz saça uygulayarak 15 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

Kuru saçlar için 1 yemek kaşığı bal ve küçük kahve fincanı kadar sütü karıştırın. Saçınızın tamamına uygulayıp 20 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

Parlak saçlar için 1 su bardağı portakal suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın. Bu karışımı direkt saçınıza uygulayıp bir süre sonra yıkayabildiğiniz gibi şampuanınızın içine de karıştırabilirsiniz.

Yıpranmış saçlar için 1 adet muzu ezin ve içerisine 1 çay kaşığı badem yağını döküp karıştırın. Saçınıza uygulayıp 10 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın.

Hangi Şampuan ve Saç Kremi Markalarını Kullanmalısınız?

Bu kategoride de oldukça çeşitli marka seçeneği bulunuyor. Ancak en sık tercih edilen şampuan markaları Bioderma ve Caudalie olarak karşımıza çıkıyor. En sık tercih edilen saç kremi markalarında ise Phyto ve The Organic Pharmacy markaları yer alıyor. Bütün bu ürünleri ise sagliksepeti.com güvencesi ile hizmetinize sunuyoruz.

admin

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

1 ay ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

1 ay ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

1 ay ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

1 ay ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

2 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago