Güzellik ve Bakım

Doğru Göz Makyajı İle Etkileyici Bakışlar

Göz Makyajı Nedir?
Göz makyajı, gözlerinizi daha çok açığa çıkarmak ve daha büyük göstermek için yapılan bir makyaj türüdür. Kadınlar özellikle göz makyajına oldukça önem verirler ve girdikleri ortama göre göz makyajlarını çeşitlendirmeyi tercih ederler. Mesela gündüz arkadaşlarıyla buluşmaya gideceklerse tercihlerini doğal göz makyajından yana kullanırlar. Fakat gece yemeğe gideceklerse buğulu göz makyajı, koyu göz makyajı ya da metalik göz makyajı yapmayı seçerler. Çünkü bu tarz makyajlar yoğun ve çarpıcı makyajlardır. Özellikle özel günlerinizde makyajınıza ve kıyafetinize özen göstermek istediğinizde bu makyajlardan yararlanabilirsiniz.

Doğal Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
Doğal göz makyajının son zamanlarda revaçta olmasıyla hepimiz rahat bir nefes aldık diyebiliriz çünkü artık göz makyajımız için o kadar çok uğraşmamıza gerek yok. Bir far ve bir rimelle bile göz makyajımızı tamamlayabiliyoruz. Fakat yine de kusursuz bir doğal göz makyajı için bundan fazlasına ihtiyacınız var. Makyajınıza ilk olarak göz kapağınıza makyaj bazı sürerek başlayın. İsterseniz bu adımı atlayabilirsiniz ancak baz sürerseniz makyajınızın kalıcılığını arttırmış olursunuz ve sonrasında kullanacağınız ürünler göz kapağınızda birikmemiş olur. Eğer göz kapağınız yağlıysa bu adımı atlamamanızı öneriyoruz. Makyaj bazı sürmek makyajınızın akmasını önleyecektir. Makyaj bazından sonra gözlerinize doğal bir görünüm vermek için en alt kata sürmek için açık renk bir far tercih etmelisiniz. Genellikle çok açık pembe ya da şeffafa yakın tonlar tercih edilir. Bu noktada aydınlatıcı pudralardan da yararlanmanız mümkün. Göz renginize uygun göz kalemi ya da eyeliner sürerek bir fırça yardımı ile dağıtıp doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Gözleriniz birbirine yakınsa kalemi ya da eyelinerı göz ucunda, gözleriniz birbirinden uzaksa da makyajınızı göz pınarında yoğunlaştırmalısınız. Gözünüzü yukarı çekip gözlerinizi çekik göstermek için göz ucundan göz çukuruna doğru bronzlaştırıcı ürünler uygulayabilirsiniz. Maskara seçiminde ise kirpiklerinizi doğal gösterecek maskaralar seçmelisiniz. Son olarak da gözaltlarına aydınlık verme ve kapatma amaçlı olarak kapatıcıları kullanarak makyajınızın son rötuşunu yapabilirsiniz. Böylece doğal bir makyaj yaparak günlük makyaj ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
Buğulu göz makyajı da en az doğal göz makyajı kadar popüler olan bir makyaj çeşididir. Yapması zor gibi görünse de aslında doğru teknikler kullanıldığı takdirde kolay uygulanabilen bir makyajdır. Vereceğimiz ipuçlarıyla buğulu göz makyajınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Günlük hayatta, iş hayatınızda ya da gece makyajında buğulu göz makyajını kullanabilirsiniz. Daha çok kahverengi tonundaki farlar kullanılan bu makyajın nasıl yapıldığına bir bakalım.

İlk olarak açık renk bir farı makyaj bazı olarak kullanarak işe başlamalısınız. Kullandığınız bu baz yapacağınız gölgelerin daha iyi vurgulanmasını sağlar. Daha sonra hafif bronzluğu olan mat açık kahve bir farla göz kapağınıza geniş şekilde gölge yapın ve bu gölgeyi kaş kemiğinize doğru yayın. Gözaltlarınıza da bu rengi uygulayabilirsiniz.

Koyu kahve mat far ile kirpik diplerinden başlayarak gözlerinize derinlik vermelisiniz. Alt kirpik kenarlarınıza da koyu kahveyi uygulayın ancak açık kahverengi ile koyu kahverengi far geçişi asla çizgi şeklinde görünmemelidir. Yumuşak bir far fırçası ile farınızı iyice dağıtmalısınız.

Kahverengi bir göz kalemi ile gözün içini boyayabilirsiniz. Bu işlemi kirpik diplerine de yayabilirsiniz. Göz kalemi sürme işlemini gözünüzün üst kısmı için de uygulayın ve kalemi mutlaka fırça ile dağıtın. Kalem, eyeliner çizgisi gibi kalmamalıdır. Buğulu göz makyajında dağıtma işlemi çok önemlidir. Yaptığınız makyaj çizgi şeklinde görünmemelidir. Son olarak da maskarayı birazcık abartmalısınız. Gözlerinizin koyu görünmesi için ekstra siyah ve yoğun maskaralardan yararlanabilirsiniz.

Koyu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
Şimdiye kadar doğal göz makyajı ve buğulu göz makyajını nasıl yapacağınızı anlattık ve buğulu göz makyajını çeşitli yerlerde kullanabileceğinizi söyledik. Ancak koyu renk göz makyajı dediğimizde akla gelen ilk renk siyahtır ve siyah renk göz makyajı en çok geceye yakışır. Gündüzleri günlük bir ortama girdiğinizde siyah renk göz makyajı biraz abartılı olabilir. Bu nedenle koyu renk göz makyajını gece dışarı çıkacağınız zamanlarda yapmanızı öneriyoruz fakat tabii ki de tercih size kalmış.

Her makyajda olduğu gibi yine gözlerinize açık renk farı makyaj bazı olarak sürmelisiniz. Bunun için beyaz renk far tercih edebilirsiniz. Baz olarak kullandığınız farı kaşınızın altına kadar kaydırabilirsiniz. Bu durum gölgenin daha çok ortaya çıkmasını sağlar.

Göz kapağınıza gri, katlanma noktasına ise siyah far sürün. Şimdi yapmanız gereken en önemli nokta ise bu iki rengin birbirine karışmasını ve iç içe geçmesini sağlamaktır. Ayrı ayrı iki far halinde görünmeleri hiç hoş bir görüntü sağlamaz. Yumuşak bir far fırçasıyla bu iki farı iyice dağıtmalısınız. Gözünüzü daha iri ve çekik göstermek için ise siyah farı gözün dış köşelerinde kullanmalısınız. Farı sürdükten sonra fırça ile yukarı doğru hafifçe rengi dağıtırsanız badem göz etkisi yaratmış olursunuz.

Gözünüzün içine siyah kalem çekin. Bu kalem makyajınızın etkisini arttıracaktır. Siyah farı alt kirpik diplerinize de hafifçe uygulayarak daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Ancak çok fazla sürmemeniz gerekir.

Kirpikleriniz için de yine siyah ve yoğun bir maskara kullanmalısınız. Maskarayı bolca uygulamaktan çekinmeyin.

Metalik Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
En sık yapılan göz makyajı çeşitlerinden size son anlatacağımız tür ise metalik göz makyajı olarak karşımıza çıkıyor. Önceleri sadece gece makyajı olarak tercih edilen bu tür artık günlük makyajda da kendisine yer buluyor.

Metalik göz makyajı için ihtiyacınız olan malzemeler ise göz farı veya göz kalemidir. Metalik far paletlerinden ya da tekli satılan krem farlardan yararlanabilirsiniz. Krem farlar, toz farlara göre daha kolay uygulanır. Metalik makyaj için en sık tercih edilen renkler ise açık altın, kuvars, ışıltılı toprak, ışıltılı metalik kurşun ve ışıltılı bordo gibi renklerdir.

Metalik göz makyajınıza başlamadan önce iki yoğun metalik renk seçin. Tercihen biri açık renk diğeri ise koyu renk olmalıdır. Açık renkteki farı baz olarak, koyu renkteki farı ise gölgelendirme için kullanabilirsiniz. Göz pınarlarınızı aydınlatmak için ise ışıltılı metalik kurşun rengi oldukça ideal bir renk olacaktır.

Yine diğer göz makyajlarında olduğu gibi metalik göz makyajındaki püf nokta da makyajınızı dağıtmanızdır. İki far arasındaki geçiş ne kadar belli olmazsa makyajınız da o kadar kusursuz görünecektir.

Göz Makyajı Nasıl Temizlenir?
Göz makyajınızı temizlemek de yapması kadar önem teşkil eden bir işlemdir. Çünkü gözleriniz oldukça hassas bir bölgedir. Makyajınızı temizlerken nazik olmalı, gözlerinize ve kirpiklerinize zarar vermemelisiniz. Özellikle kirpikler herhangi sert bir hamlede çok çabuk kırılıp dökülebilir.

Göz makyaj temizleyicisini ya da herhangi bir makyaj temizleme ürününü makyaj temizleme pamuğuna dökün. Daha sonra göz kapağınızı dairesel hareketlerle nazikçe ovmaya başlayın. Ancak ovmaya başlamadan önce temizleme ürünüyle tamamen ıslattığınız pamuğu göz kapağınızın üstünde 10 saniye bekletin ve daha sonra ovalamaya başlayın. Eğer makyajınız çıkmazsa temiz bir pamuk alın ve aynı işlemi tekrarlayın.

Göz Makyajı İçin Hangi Markaları Kullanmalısınız?
Göz makyajı için de oldukça fazla ürün çeşidi ve marka bulunur ve maalesef ki bu ürünlerin hepsi aynı kalitede değildir. Göz ve cilt sağlığınız için seçiminizi kaliteli ürünlerden yana yapmalısınız. En sık tercih edilen göz makyaj malzemeleri arasında ise Jane Iredale ve The Organic Pharmacy yer alıyor. Bütün bu marka ve ürünleri sagliksepeti.com kalitesi ve güvencesiyle hizmetinize sunuyoruz.

admin

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

2 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

2 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

3 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

3 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

4 hafta ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago