Güzellik ve Bakım

Cilt Serumları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Cilt bakım rutini sabah ve gece olmak üzere günde iki kez yapılması gereken bir rutindir. Cilt bakım rutinlerinde sabah farklı akşam farklı uygulamalar ve ürünler olmalıdır. Yüz serumları, genellikle gece uygulanan yüz bakım rutinlerinin vazgeçilmez ürünleridir. Bu yazımızda yüz serumları hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatıp; sık sorulan soruları cevapladık.

Serum Nedir?

Yüz serumları, cilt rutinine mutlaka eklenmesi gereken, cildin temizliğinden sonraki adımda fakat nemlendirme aşamasından önceki adımda uygulanması gereken cilt bakım ürünleridir. Belirli cilt problemlerini düzeltmeyi amaçlayan yüz serumları içerisindeki bileşenler ile cildimize ihtiyacı olan bakımı da sunar.

Serum Neden Kullanılmalıdır?

Yüz serumları, cildi nemlendirmede, yaşlılık belirtilerini azaltmada ve önlemede, bazı renk eşitsizliklerini eşitlemede, gözenekleri küçültmede ve siyah noktaları azaltmakta kullanılabilir. Her serum ürününün farklı bir içeriği olduğu için farklı bir amaç ile kullanılırlar. Yüz serumları nemlendirse de nemlendirici yerine geçmemelidir ve yüz serumu uygulaması sonrasında mutlaka bir nemlendirici kullanılmalıdır.

Yüz Serumları Nasıl Uygulanmalıdır?

Yüz serumunu uygulamadan önce ve sonra dikkat etmeniz gereken aşamalar bulunmaktadır. Bu aşamalar sırası ile cilt temizliği, serum uygulanması, nemlendirme ve güneş kremi veya losyonu uygulamaktır.

Aşama 1: Cildinizi İyice Temizleyin!

Serumu yüzünüze uygulamadan önce mutlaka yüzünüzü temizlemelisiniz. Yüz temizleyici jel ve köpükler veya su ve sabun ile yüzünüzü fazla yağ ve kirden arındırdıktan sonra ikinci aşamaya hazır olacaksınız.

Aşama 2: Serum Uygulama Vakti!

Elinize birkaç damla serum dökün. Dairesel hareketler ile yüzünüze serumu yedirin. Fazla kalan yüz serumunu boyun bölgenize ve dekolte bölgenize uygulayabilirsiniz.

Aşama 3: Nemlendir Nemlendir Nemlendir!

Cildiniz serumu iyice emdikten sonra yapmanız gereken işlem cildinizi nemlendirmek olacak. Nemlendiricinizi cildinizin her yerine nazik masaj hareketleri ile sürün.

Son Aşama: Güneş Kremi Olmadan Asla!

Güneşin zararlı ışınlarından korunmamız gerektiğini ve yaz, kış her mevsim güneş kremi kullanmamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Şimdi son aşama olarak cildinize güneş kreminizi uygulayın. Minimum 15 SPF olan güneş koruyucu kreminizi uyguladıktan sonra rutininiz bitmiş olacak. Parlak ve sağlıklı bir cilde işte şimdi merhaba diyebilirsiniz.

Cilt Tiplerine Göre Serum Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Cildinizin ihtiyaçlarına göre tercih etmeniz gereken serum çeşidi farklılık gösterecektir. Kuru, karma ve yağlı ciltlere özel hazırlanan formül ve bileşenlere sahip yüz serumları ile sağlıklı cilde kavuşmanız an meselesi. Gelin, hangi cilt tipi hangi çeşit serumu kullanmalı şimdi tek tek inceleyelim.

Kuru Cilt Tipine Sahip Olan Kişiler Hangi Serumları Tercih Etmeli?

Kuru bir cilde sahip olan kişilerin mutlaka içerisinde E vitamini ve hyaluronik asit bulunduran yüz serumlarını tercih etmesi gerekmektedir. E vitamini cilde sağlıklı bir nem verirken; hyaluronik asit cildin nemini kaybetmesini engeller ve nemi ciltte tutar. Darphin Hydraskin Serum Hydratant Intensive, SkinCeuticals Hydrating B5 Gel- Nemlendirici Serum ve SkinCeuticals Retexturing Activator Nemlendirici Serum kuru cilde sahip olan kişiler tarafından en çok tercih edilen ürünlerimizden birkaçıdır.

Yağlı Cilt Tipine Sahip Olan Kişiler Hangi Serumları Tercih Etmeli?

Akne ve sivilce oluşumuna yatkın yağlı cilde sahip olan kişiler; içerisinde C vitamini bulunduran yüz serumu ürünlerini tercih etmelidir. C vitamini ciltteki fazla yağ üretimini düzenler ve gözenekleri açarak temizler. İnternet sitemizden yağlı ciltlere sahip olan kişiler tarafından en çok tercih edilen yüz serumu ürünlerimiz sırası ile; The Organic Pharmacy Stabilised Vitamin C Serum, Pharmaceris Albucin C Whitening Active Concentrate %5 Serum, Pharmaceris N – C Capilix Serum With Vitamin C ve Darphin Ideal Resource Cilt Bakım Serumu 60 Kap C ve E Vitamini’dir.

Düzenli Serum Kullanımının Cilde Faydaları Nelerdir?

Düzenli yüz serumu kullanımı; cildi derinlemesine arındırır ve temizler. Gözenekleri küçültür, akne, sivilce ve siyah noktaları azaltır ve oluşumlarını engeller. Yaşlanma belirtilerini, kırışıklıkları azaltır; cildi nemlendirir. Renk eşitsizliklerini düzenler, cilde doğal bir parlaklık ve ışıltı verir, cildi gençleştirir.

Ne Sıklıkla Yüz Serumu Kullanılmalı?

Yüz serumu kullanmanın sıklığı kullanılan yüz serumu ürününe ve cildin ihtiyaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Genellikle yüz serumlarının günde 1 kez ve güneş ışınları yüzünden ciltte leke oluşmaması için geceleri kullanılması önerilir.

Yüz Serumu Nemlendirici Yerine Kullanılabilir mi?

Yüz serumları cildi nemlendirir evet fakat nemlendirici ürünlerin yerine geçmemelidir. Yüz serumlarının nemlendiriciliği nemlendirici ürünler kadar yeterli değildir. Bu nedenle yüz serumlarının yüz nemlendiricilerinden önceki adımda kullanılması ve sonrasında mutlaka yüzün nemlendirici bir ürünle nemlendirilmesi gerekir.

Irmak Akdağ

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

2 hafta ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

3 hafta ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

3 hafta ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

4 hafta ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

1 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago