Güzellik ve Bakım

Nemlendiriciler Hakkında Genel Bilgiler

Günlük olarak cildimizi nemlendirmek oldukça büyük bir önem taşır. Kuru, karma, normal ve yağlı bütün cilt tipleri günlük olarak neme ihtiyaç duyar. Çünkü cildimizin yeterince nemli olması cildimizin geç yaşlanmasını, parlak bir görünüm elde etmemizi ve cildimizin sağlıklı olmasını sağlar. Günlük cilt bakımı rutinlerinize mutlaka nemlendirici ürünleri eklemeyi unutmayın.

Nemlendiriciler Ne İşe Yarar?

Düzenli olarak cildinizin ihtiyacı olan nemi sağladığınızda, cildinizin sağlıklı olmasını da sağlarsınız. Peki nemlendirici ürünler cildinizi nasıl daha sağlıklı bir hale getirir? Nemlendiriciler; cildinizin ihtiyacı olan nemi vererek ve cildinizi ne çok kuru ne de çok yağlı gözükmesine engel olarak cildin sağlıklı olmasını sağlar. Günlük nemlendirici kullanımı cilde doğal bir parlaklık verir; cilde esneklik kazandırarak yaşlanmayı ve kırışıklıkları en aza indirger. Özellikle kış aylarında kuruyan ve çatlayan cilde gereken bakımı yapan nemlendirici ürünler, cilt lekelerine de iyi gelir. Banyo, duş, deniz, havuz, makyaj ve tıraş sonrasında neme ihtiyaç duyan cildimizi düzenli aralıklar ile nemlendirmemiz gerekmektedir.

Cildimize Uygun Nemlendirici Ürünlerini Nasıl Anlarız?

Her cilt tipine aynı nemlendirici ürün iyi gelmeyebilmektedir. Bu nedenle ilk aşama cilt tipinizi iyi bilmeniz ve tanımanız olacaktır. Cilt tipleri; kuru, yağlı, karma ve normal ciltler olarak ayrılmaktadır.

Kuru Cilde Sahip Olanlar İçin Hangi Nemlendiriciler Tercih Edilmelidir?

Kuru cilde sahip olanların her mevsim mutlaka cildini düzenli bir şekilde nemlendirmesi gerekmektedir. Eğer kuru bir cilt tipine sahip iseniz tercih etmeniz gereken nemlendiriciler yoğun nemlendiriciler olmalıdır. Su bazlı veya yağlı forma sahip olabilen nemlendiricileri ise kendi tercihinize göre seçebilirsiniz. Eğer cildinizde ağırlık hissini sevmiyorsanız su bazlı nemlendiricileri; cildinizde yoğun bir nemlendirmeye ihtiyaç duyuyorsanız yağlı nemlendirici kremleri tercih edebilirsiniz.İçeriğinde E vitamini barındıran nemlendirici ürünleri tercih etmelisiniz çünkü içerisinde E vitamini bulunan nemlendiriciler, cildinize gereken nemi sunar ve bu nemlendiriciler ile uzun süre cildinizin nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Çok kuru ciltlere sahip olan kişiler için Hametol Çok Kuru Ciltler İçin Onarıcı Bakım Kremi ve Avene Cold Cream Kuru- Çok Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Krem; kuru ciltlere sahip olanlar için ise Darphin Aromatik Renewing Balm en çok tercih edilen ürünlerdir.

Yağlı Cilde Sahip Olanlar İçin Uygun Nemlendirici Ürünler Nelerdir?

Yağlı bir cilde sahip olan insanların en çok yanıldıkları konu ciltlerinin neme ihtiyacı olmadığıdır. Fakat cildin sebum dengesini sağlamak için yağlı cilde sahip insanların da günlük olarak ciltlerini nemlendirmeleri gerekmektedir. Mat bitişe sahip nemlendiricileri tercih ederek yağlı görünümü yok edebilirsiniz. Yağlı veya karma cilt tiplerinden birine sahipseniz de jel forma sahip nemlendiricileri seçebilirsiniz. Yağlı ciltlere yoğun nemlendirici ürünler sivilce gibi problemler yaratabildiğinden bu cilt tipine sahip olan kişilerin hafif nemlendiriciler tercih etmesi gerekmektedir. Dermalogica Active Moist Yağlı Ciltler İçin Yağsız Nemlendirici Losyon ve Avene Thermal Water nemlendirici ürünleri yağlı cilde sahip olanlar için en uygun ürünlerdendir.

Normal Ve Karma Ciltlere Sahip Olanlar Hangi Nemlendiricileri Tercih Etmeli?

Karma bir cilde sahip olan kişiler, bazı bölgelerde sivilce bazı bölgelerde ise kuruluk problemleri yaşarlar. Bu nedenle bölgesel bir cilt bakımına gereksinim duyarlar. Karma cilde sahip olanlar, karma ciltlere özel üretilen bakım ürünlerini tercih ederek, düzenli ve bölgesel bakımlar ile cilde gereken bakımı sağlayabilirler. Darphin Hydraskin Light Normal Ve Karma Ciltler İçin Yağlandırmadan Nemlendiren Jel Krem normal ve karma ciltlere sahip olan kişiler için uygun bir nemlendiricidir. Sağlıksepeti.com sitesinden bu ürüne ve birçok bakım ürününe uygun fiyat seçenekleri ile sahip olabilirsiniz.

Nemlendirici Ürünleri Kullanmanın Önemi Nedir?

Sıcak ve soğuk havalar, güneş, deniz veya her gün aldığınız duş ve tıraş olmak gibi çevresel faktörler cildimizi kurutmaktadır. Kuruyan cildi düzenli olarak nemlendirerek çevresel faktörlerin olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz. Cildin gereken nemine kavuşması; cildin geç kırışması, yaşlanması ve cildin pul pul görünümünü azaltması anlamına gelmektedir. Ayrıca makyaj öncesi cildin gereken nemini alması da yapılan makyajın görüntüsünü pürüzsüz bir hale getirir.

Günde Kaç Defa Cildimizi Nemlendirmeliyiz?

Günde iki kere cildinizi nemlendirmeniz sizler için oldukça avantajlı olacaktır. Sabah uyandığınızda yüz yıkama veya duş sonrasında cildinize nemlendirici uygulayarak güne sağlıklı bir cilt ile başlayabilir; akşam makyajınızı temizledikten sonra yüzünüze ve vücudunuza nemlendirici ürünler uygulayarak da sabaha taptaze bir cilt ile uyanabilirsiniz. Sağlıklı, doğal ışıltılı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak işte bu kadar kolay! Tek yapmanız gereken, günlük olarak nemlendiricileri kullanmanız.

Cildimizi Kurumaktan Nasıl Koruyabiliriz?

Cildin nemli olabilmesini sağlayan en önemli ilk iki şey su içmek ve sağlıklı beslenmektir. Günde 8 ila 12 bardak su tüketmeye özen göstererek ve şekerli, yağlı, tuzlu yiyeceklerden uzak durarak cildinizin sağlığı için büyük bir adım atabilirsiniz. Sonrasında ise cildinize temas eden suyun çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Sıcak su cildi kurutur. Bir diğer dikkat etmeniz gereken adımda ise içeriği temiz ve hafif sabunlar ve yüz temizleyicilerini tercih etmelisiniz. Kolonya, ıslak mendil, duş jeli gibi ürünleri yüzünüze kullanmamalısınız. Ve son olarak yapmanız gereken şey elbette ki günlük cilt bakım rutinlerinize nemlendirici ürünleri eklemeniz olacaktır. Günde iki kez nemlendirilen cilt, pürüzsüzlüğün, gençleşmenin ve parlak bir cildin en önemli adımıdır.

En Çok Tercih Edilen Nemlendirici Markaları Nelerdir?

En çok tercih edilen nemlendiriciler tüm cilt tipleri için ürünlere sahip Bioderma, Bepanthol, Avene, La Roche Posay, Nuxe, Darphin ve Incia markalarıdır. Bu markalara en uygun fiyat seçenekleri ile sağlıksepeti.com’dan bir tıkla ulaşabilirsiniz.

admin

Recent Posts

Collavita Tip1 & Tip3 Collagen

Cildiniz, Kemikleriniz ve Eklemleriniz İçin Mucize Bir Protein : Kolajen Cilt Sağlığı: Cildimizin elastikiyetini ve…

1 ay ago

Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jelleri, ciltteki yağı, kirleri ve makyajı nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Özellikle su ile…

1 ay ago

İlkbahar Ayında Saç Dökülmesi

Bahar ayları, doğanın uyanışına, yeni başlangıçlara ve taze bir enerjiye işaret eder. Hücrelerin yaşam döngüsü…

1 ay ago

Meyan Kökü ve Hatmi Bitkisi Faydaları

Meyan kökü, geleneksel olarak birçok kültürde sağlık faydaları için kullanılan bir bitkidir. İşte meyan kökünün…

1 ay ago

Seramid ve Cildimiz İçin Önemi

Seramidler, cilt bariyerinin ana bileşenlerinden biridir ve cildin nemini korumasına yardımcı olan lipid molekülleridir. Ciltteki…

2 ay ago

İnce Telli Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Kalınlaştırma Yöntemleri

İnce telli saçlar, pek çok kişinin mücadele ettiği bir sorundur. Saçlarınızın doğal yapısı ne olursa…

2 ay ago